Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


17 травня 2021 року відбулася науково-практична конференція «Інформаційне суспільство та сталий розвиток: прискорення цифрової трансформації» кафедри електронного урядування та інформаційних систем у режимі відеоконференції в рамках заходів до Днів науки та Європи в Україні в ОРІДУ НАДУ при Президентові України. На конференцію буди подані матеріали від науково-педагогічних працівників НАДУ при Президентові України, Київського національного торговельно-економічного університету, Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського (м. Одеса) тощо. ОРІДУ НАДУ при Президентові України було представлено науково-педагогічними працівниками кафедри регіональної політики та публічного адміністрування та кафедри електронного урядування та інформаційних систем. Крім того, матеріали надали студенти факультетів публічного управління та адміністрування та менеджменту та бізнес технологія ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського (м. Одеса).

Відкрив конференцію Ю. Пігарєв, завідувач кафедри. Він привітав учасників конференції з Всесвітнім днем електрозв'язку та інформаційного суспільства (WTISD - World Telecommunication and Information Society Day) та звернув увагу на порядок денний 2021 року, яку окреслив Міжнародний Союз Електрозв’язку (МСЕ - ITU (International Telecommunication Union). Як зазначив у своєму посланні генеральний секретар МСЕ Хоулін Чжао, пандемія COVID-19 не тільки підкреслила виключно важливу роль цифрових технологій для подальшого функціонування держави та суспільства, але й показала нагальну потребу прискорення цифрової трансформації для сприяння досягненню цілей і виконанню завдань Порядку денного "З'єднаємо до 2030 року" спільноти МСЕ.

Під час роботи он-лайн конференції було обговорено низка цікавих тем, а саме: нормативно-правове та організаційні питання цифрової трансформації в Україні; аналіз базових проектів цифровізації (еID, е-демократія, е-доступ, е-економіка, е-компетентність); напрямки розвитку, проблеми та перспективи проекту «Держава у смартфоні»; методи управління репутацією в соціальних мережах; інформаційно-комунікаційні механізм взаємодії держави і громадянського суспільства в умовах децентралізації; публічна інформація та відкриті дані в Smart City; актуальність та перспективи розвитку технології відкритих даних; електронні ресурси відкритих даних; цифрова трансформація публічного управління-сучасний шлях розвитку публічного управління; цифрова трансформація сфери охорони здоров’я; проблеми правового захисту результатів інтелектуальної діяльності публічних службовців тощо.

Результати науково-практичної конференції «Інформаційне суспільство та сталий розвиток: прискорення цифрової трансформації» будуть оприлюдненні у вигляді тез доповідей та рекомендацій.

Фотогалерея