Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


14 вересня 2020 р. кафедрою державознавства і права було проведено «круглий стіл» на тему «Державна регуляторна служба в системі державного механізму захисту прав суб'єктів господарювання» за участю завідувача сектору Державної регуляторної служби в Одеській області Голоти Андрія Ігоровича, який визначив основні засади діяльності Державної регуляторної служби (ДРС), її повноваження та компетенції, правові інструменти впливу.

Під час жвавої дискусії професор, д.держ.упр. Марущак В.П., професорка, д.держ.упр. Пахомова Т.І., професор, д.держ.упр. Миколайчук М.М. та доцентка, к.держ.упр. Ровинська К.І. акцентували увагу учасників на значних порушеннях регуляторного законодавства при прийнятті нормативно-правових актів регуляторного характеру на державному та місцевому рівнях, що призводить до значного падіння якості нормативно-правового регулювання, а також порушує права суб’єктів господарювання, які є складовою економіки будь-якого рівня територіальної одиниці.

У той же час, представник ДРС Голота Андрій Ігорович систематизував найтиповіші порушення регуляторного законодавства, зазначивши механізм недопущення та дотримання діючого регуляторного законодавства, правові процедури та інструменти захисту суб’єктів господарювання. Було проаналізовано ряд кейсів за участю територіального сектору ДРС та практика вирішення.

Учасники круглого столу, слухачі магістратури за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, які є практичними публічними діячами у державних і місцевих органах влади, виявили значний інтерес до проблематики круглого столу, до визначення шляхів оптимізації дотримання регуляторної політики, зокрема на місцях.

Фотогалерея