Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Під час карантину, науково-педагогічні працівники кафедри приділяють особливу увагу питанням підвищення кваліфікації. До одних з найбільш доступним інструментом підвищення кваліфікації відноситься участь у професійних вебінарах, які проводять провідні компанії у ІТ-сфері.

Проведемо стислий огляд вебінарів, в яких брали участь науково-педагогічні працівники кафедри.

Так, викладачі Макарова І.О. та Сметаніна Л.С. сконцентрували свої зусилля на участі у вебінарах на платформах «Всеосвіта» (https://vseosvita.ua/) та «Наурок», які зосереджені на використання ІТ в навчання та поєднанні інформаційних та педагогічних технологій.

Навпаки, Пігарєв Ю.Б. зробив акцент на участі у професійних вебінарах, присвячені проблематики інформаційної та кібербезпеки, особливо під час проведення карантину. Так, у березні місяці 2020 року корпорація Microsoft організувала та провела цікавий вебінар «Кібербезпека: захист від загроз».

Багато уваги компанія Fortinet приділила у березні та квітні місяцях 2020 року питанням щодо організації віддаленої роботи та комплексним рішенням у сфери інформаційної безпеки, а саме:
• «Как решения Fortinet могут помочь в организации удаленной работы» (19 березня 2020 р.);
• «FortiSIEM – комплексное решение управления событиями безопасности» (20 березня 2020 р.);
• Організація безпечної роботи співробітників з дому: основні правила для захисту віддаленого робочого місця» (26 березня 2020 р.);
• «Решения Fortinet для унифицированных коммуникаций» » (30 березня 2020 р.);
• «Построение защищенной инфраструктуры доступа» (08 травня 2020 р.).

Компанія ESET, міжнародний розробник антивірусного програмного забезпечення і рішень в області комп'ютерної безпеки для корпоративних і домашніх користувачів, також не обійшла уваги питання інформаційної безпеки, но при цьому не забуваючи проблематику захисту конфіденційної інформації, у тому числі її шифрування а саме:

• «Організація безпечної роботи співробітників з дому: основні правила для захисту віддаленого робочого місця» (20 березня 2020 р.);
• «Багатофакторна аутентифікація — особливо необхідний рівень захисту під час віддаленого доступу до корпоративних ресурсів» (01 квітня 2020 р.);
• «Віддалений режим роботи: як захистити конфіденційні дані організації та забезпечити контроль дій співробітників» (03 квітня 2020 р.).
• «Шифрування конфіденційних даних: як забезпечити надійний захист корпоративної інформації на віддалених ПК» (08 квітня 2020 р.);

З огляду входження до вибіркової компоненти освітньої програми за спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» дисципліни «Цифрові технології в публічному управлінні» заслуговує он-лайн лекція «Блокчейн: кому і для чого?», яка була організована та проведена 1991 Open Data Incubator -першим в Україні некомерційним інкубатором, який допомагає перетворити тони відкритих державних даних на реальні стартапи, що надають сервіси українським громадянам, підприємствам та державним органам » (22 квітня 2020 р.).

Заслуговує також уваги вебінари таких компаній, як Softline, S&T Ukraine, TechExpert, Epson Europe B.V., IT-GRAD, ELMA BPM, 1991 Open Data Incubator, SOFTPROM тощо.

Не зважаючи на умови карантину, березень та квітень пройшов дуже продуктивно з точки зору підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри.

Фотогалерея