Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Під час карантину, науково-педагогічні працівники кафедри приділяють особливу увагу питанням підвищення кваліфікації. Так, у березні та квітні місяці викладачі брали участі у багаточисельних вебінарах провідних компаній Microsoft, Fortinet, ESET, Softline, S&T Ukraine, TechExpert, Epson Europe B.V., IT-GRAD, ELMA BPM, 1991 Open Data Incubator, SOFTPROM тощо.

З метою економії коштів, можливості використання актуального програмного забезпечення з урахуванням вимог ліцензування, надійності збереження даних та доступу до них по схемі 24/7, деякі організації та установи переходять до хмарних рішень, у тому числі на публічних та приватних хмарах корпорацій Google та . Тому, дуже сучасним є ознайомлення з останніми досягненнями провідних гравців на ринку хмарних обчислень (Amazon, Microsoft, Google, IBM тощо). Із найбільш доступних хмар для публічних службовців є хмари корпорації Microsoft та Google. Microsoft.

Ще в січні-березні 2016 року в інституті було запроваджено навчання за програмою дистанційного курсу «Сервіси Google у професійній діяльності вчителя» для науково-педагогічних працівників інституту. Потім, у квітні 2018 року для слухачів факультету публічного управління та адміністрування в рамках дисципліни «Технології розвитку інформаційного суспільства» проводилися навчання за програмою дистанційного курсу «Цифрові інструменти Google для публічних службовців».

І зараз, в рамках проекту «Дія» у розділі «Цифрова освіта» для державних службовців запущено освітній серіал «Цифрова грамотність державних службовців 1.0 на базі інструментів Google», який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті. У проведенні занять беруть участь тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач та народний депутат Роман Грищук. До програми курсу включені інструменти: Google календар, Keep (нотатки), Документи, сповіщення, форми, Public Data Explorer, Classroom, Slides та таблиці (Sheets). Крім того, до додаткового циклу включені інструменти Google сайти, мої карти та Академія, а до спеціального циклу – електронна пошта та електронний документообіг. Кожний розділ завершується проходження тесту, а на при кінці серіалу – фінальне тестування. По завершенню навчання ті, хто навчався, отримують сертифікат.

Рекомендуємо пройти освітній серіал та підтвердити свій стан готовності до використання інструментів корпорації Google.

Фотогалерея