Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Сьогодні виповнюється 25 років з моменту утворення Української академії державного управління (тепер Національної академії державного управління при Президентові України). У 1995 році 30 травня Президентом України підписано Указ «Про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців» щодо заснування потужної системи навчальних закладів, де протягом чверть століття державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування України отримують освіту та підвищують рівень професійної компетентності.

З цього ж часу започатковано діяльність загальнодержавної мережі центрів підвищення кваліфікації посадових осіб органів публічної влади України. Планова та системна робота усіх причетних до процесу професіоналізації держслужбовців України завжди здійснювалась за напрямками, рекомендованими центральними органами влади з урахуванням потреб замовників. Це допомагало оперативно реагувати на виклики в реалізації державної політики на всіх етапах розвитку і становлення держави.

Щодалі форми підвищення кваліфікації змінювалися, ставали більш продуктивними, цікавими та осучаснювалися завдяки технічному розвитку і вимогам сьогодення. Ось і у поточному 2020 році Нацдержслужбою України запроваджено у режимі дослідної експлуатації Портал управління знаннями, який надає безоплатний доступ до каталогу інформаційних послуг у сфері професійного навчання для державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників а також посадових осіб місцевого самоврядування.

Тож тепер посадовці мають доступ до інформації щодо отримання навчальних послуг за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» у всіх навчальних закладах України, а бажаючі ознайомитися з історією становлення та розвитку системи професійного навчання державних службовців в Україні можуть це зробити за посиланням https://pdp.nacs.gov.ua/news/istoriia-stanovlennia-ta-rozvytku-systemy-profesiinoho-navchannia-derzhavnykh-sluzhbovtsiv-v-ukraini

З огляду на історію діяльності Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України потрібно зазначити, що саме в цьому виші за 25 років існування підрозділу, який відповідає за підвищення кваліфікації кадрів, більше 50 тисяч представників органів публічної влади Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, Автономної Республіки Крим та м.Севастополь пройшли підвищення кваліфікації та отримали відповідні сертифікати.

Одеський регіональний інститут пишається потужним науково-педагогічним колективом, який примножує освітні здобутки національної системи професійного розвитку публічних службовців. В цей рік інститут приймає численні вітання від керівників органів публічної влади, з якими налагоджена багаторічна плідна співпраця.