Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


24-25 квітня 2020 року відбулась національна веб-конференція, присвячена впровадженню технології “Розумна Взаємодія” у сферу розвитку громад, реформи місцевого самоврядування та розвитку громадянського суспільства.

Ініціатором і організатором проведення конференції є коаліція ГО "Молода громада" та "Молодіжна корпорація", співорганізаторами – всеукраїнська газета "Місцеве самоврядування" та ГО "Одеський інститут соціальних технологій" (на чолі з доцентом кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ Андрієм Крупником).
У дводенній онлайн-дискусії взяли участь понад 200 учасників – представники органів публічної влади, міжнародних донорських програм, лідери громадських об’єднань, науковці.
Через призму міжсекторальної співпраці, на якій базується технологія "Розумної взаємодії", розглядались шляхи подолання сучасних викликів у трьох секціях:

Секція 1. Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства з 2021 року, де модератором і основним спікером секції був А. Крупник.
Секція 2. Децентралізація, багаторівневе врядування та розвиток громадського бюджету.
Секція 3. Впровадження Цілей Сталого Розвитку на місцевому рівні.

В роботі конференції взяли участь і виступили з доповідями представниці кафедри:
- докторантка кафедри Оксана Дуліна – про нормативне забезпечення участі громадськості в управлінні;
- кандидат наук з державного управління, ст.викл.кафедри Світлана Липовська – про підвищення кваліфікації лідерів ГО та громадянську освіту публічних службовців на базі ОРІДУ НАДУ;
- аспірантка кафедри Наталія Пасенко – про застосування ІТ-технологій у комунікаціях громадян між собою і з владою;
- аспірантка кафедри Алла Орлова – про оцінювання ефективності державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства;
- аспірантка кафедри Анжеліка Чайка – про співробітництво територіальних громад як умову їх розвитку.

Чимало корисних пропозицій з цих виступів увійшло до підсумкових рекомендацій конференції до нової Національної стратегії та механізму її реалізації.
Важливим результатом конференції є також створення потужної інформаційної мережі фахівців та громадських експертів, які беруть участь у суспільних перетвореннях і щиро діляться своїм досвідом інновацій з іншими.

Пряму трансляцію першого дня конференції можна подивитись за адресою:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=510737396469888&external_log_id=b02cab7754deffbd75292eadf038df0b