Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


30 та 31 січня 2020 року

На базі Української школи урядування відбувся семінар «Організація підвищення кваліфікації у закладах післядипломної освіти у 2020 році: виклики та нові можливості». Семінар організовано і проведено у співпраці Національного агентства України з питань державної служби з тренінговим центром Української школи урядування за участі та сприяння Департаменту демократичного врядування Генерального директорату – ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи та Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Від ОРІДУ НАДУ при Президентові України для участі у семінарі була делегована завідувач сектору організації семінарів за державним замовленням відділу підвищення кваліфікації кадрів, кандидат наук з державного управління Наталія ПРИВАЛОВА.

Під час семінару було розглянуто низку актуальних питань щодо сучасних підходів і вимог у сфері підвищення рівня професійної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, також йшлося про реформи системи професійного навчання, нові підходи, інструментарій, а головне – про очікуванні результати професійного розвитку посадовців.

Про нові вимоги щодо організації підвищення кваліфікації державних службовців, вимоги до розроблення програм підвищення кваліфікації розповідали перший заступник Голова НАДС Володимир КУПРІЙ та керівник експертної групи Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців НАДС Людмила РИКОВА.

Велику зацікавленість викликав виступ Юрія ЖУКА, державного експерта Генерального департаменту з питань розробки та провадження політик з організаційного розвитку, оплати праці, адаптації та оцінки персоналу НАДС, який висвітив низку питань щодо організації та адміністрування навчального процесу за допомогою Порталу управління знаннями.

Про особливості проходження ліцензування освітньої діяльності закладів післядипломної освіти учасникам семінару доповідала в.о. начальника відділу питань визнання документів про вищу духовну освіту та відзначення здобувачів вищої освіти Департаменту ліцензування Міністерства освіти і науки України Світлана СВІЖЕВСЬКА.

Питання механізмів та напрямків співпраці регіональних центрів підвищення кваліфікації з асоціаціями органів місцевого самоврядування в рамках семінару висвітлювала експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Наталія ГНИДЮК.

На завершення семінару з темою «Методологія та технологія формування програм підвищення кваліфікації» виступила заступник директора – керівник тренінгового центру Української школи урядування Зоя ГАРКАВЕНКО.

Семінар пройшов динамічно, питання, що обговорювалися були важливими, актуальними у деяких моментах – дискусійними.

По завершені семінару учасники отримали відповідні сертифікати, подякували організаторам за високих професійний рівень проведення та підкреслили важливість проведення подібних навчальних заходів.

Фотогалерея