Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Аспіранти інституту взяли участь в міжнародній конференції в Румунії

06 грудня 2019 року представники інституту взяли участь в Міжнародній конференції «Міжнародний розвиток та демократизація», що проводилася на базі Університету Александру Іоан Куза м. Ясси (Румунія). Учасниками конференції були науковці з Молдови Німеччини, Румунії та України. Зі сторони інституту взяли участь аспіранти денної, вечірньої та заочної форми навчання: Ігор Дем’янчук, Ольга Псарьова, Юлія Томащук та Марія Юхненко.

Науковий захід, організований факультетом філософії та соціально-політичних наук, був приурочений до відзначення 30 років від падіння Берлінської стіни та комуністичних режимів у Центральній та Південно-Східній Європі. Під час відкриття конференції Посол Німеччини в Румунії пан Корд Майєр-Клодт у вітальному слові підкреслив , що саме в цей період відбулися події, що призвели до встановлення демократії та возз’єднання континенту.

Протягом візиту, у аспірантів інституту була можливість не лише виступити з доповідями, але й взяти участь в роботі секції де обговорювалися актуальні питання щодо виходу Британії із ЄС та міграції. Також представники інституту поспілкувалися з викладачами румунського ЗВО та ознайомилися зі спеціалізованим центром адаптації студентів.

Українські дослідники подякували від імені директора інституту Миколи Іжі за запрошення на конференцію, а також висловили сподівання на подальший розвиток співробітництва в науковій сфері.

Фотогалерея