Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Представник інституту відвідав Китайську Народну Республіку



В період з 01 по 06 грудня 2019 року доцент кафедри української та іноземних мов Андрій Маєв взяв участь у навчальному візиті до КНР у складі делегації з 20 молодих вчених країн Євразії. Програма візиту, що передбачала відвідання адміністративного центру провінції Юннань – м. Куньмін та столиці країни – м. Пекін, містила численні заходи, направлені на зміцнення співробітництва та розвиток академічних обмінів між різними країнами континенту.

01 грудня члени делегації були запрошені на урочисте відкриття Марафону Шанхайської організації співробітництва (ШОС). Це міжнародне спортивне змагання, яке щорічно проводиться у м. Куньмін, за участі тисяч атлетів з різних країн світу. В цей же день молоді вчені взяли участь у зустрічі з керівництвом міста та провінції Юннань. Керівники китайських органів публічної влади сердечно привітали науковців, презентували свій регіон та висловили сподівання на розвиток двостороннього співробітництва. У членів міжнародної делегації також біла можливість поспілкуватися та обговорити можливості співпраці з китайськими молодіжними лідерами, бізнесменами та експертами.

02 грудня відповідно до програми відбувся візит до Куньмінського університету, який передбачав зустріч з керівництвом закладу, відвідання парку індустрії, центру стартапів та різноманітних лабораторій. У цей же день відбулася презентація діяльності Китайського центру молодіжних обмінів ШОС.

03 грудня члени міжнародної делегації мали можливість відвідати фармацевтичне підприємство у м. Куньмін та познайомитися з передовими досягненнями китайської промисловості.

04 грудня розпочалася робота у столиці КНР. Делегацію було запрошено до Міністерства закордонних справ на зустріч з радником Департаменту Східної Європи та Центральної Азії паном Юй Цзюнем. Дипломат відзначив позитивні результати реалізації політики відкритості та реформ та наголосив на готовності КНР розвивати міжнародну співпрацю з різними країнами світу. Після завершення зустрічі у МЗС відбувся візит до дослідницького центру компанії «Бейдоу Сінтон», де до уваги аудиторії було представлено найновіші досягнення у сфері супутникової навігації та зв’язку.

05 грудня відбулася міжнародна конференція «Діалог між молодими вченими Китаю та країн Євразії», що була організована Комітетом добросусідства, дружби та співробітництва ШОС. Кожен учасник презентував доповідь щодо сучасних соціально-політичних та економічних проблем, глобального управління, екології та ролі молоді, що зростає.

Під час візиту Андрій Маєв мав можливість розповісти про основні напрямки діяльності ОРІДУ НАДУ при Президентові України під час спілкування з керівництвом провінції Юннань та Університету м. Куньмін, а також презентувати доповідь на тему «Роль молодіжних академічних обмінів в контексті реалізації концепції «Один пояс – Один шлях»».

Візит представника інституту до Китаю став черговим результатом співробітництва з Генеральним консульством КНР в Одесі. Китайська дипломатична місія запросила інститут до участі у цьому представницькому міжнародному заході, а також надала організаційну та фінансову підтримку.

Фотогалерея