Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


ЯК ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАВДЯКИ ВІДКРИТИМ ДАНИМ?


21 жовтня 2019 року в Одесі відбулися ряд заходів, спрямованих на підвищення поінформованості місцевих державних органів та органів місцевого самоврядування, а також підприємництва Одещини про реалізацію державної регуляторної політики. Зокрема, .в приміщенні Одеської обласної державної адміністрації (м. Одеса, вул. Канатна, 83, поверх 3) було проведено тренінг-презентацію для представників державних органів та органів місцевого самоврядування Одещини, представників об’єднань підприємців, власників і топ-менеджерів бізнесу, активістів місцевих правозахисних та аналітичних громадських об’єднань, експертів. Метою проведення тренінг-презентації з питань регуляторних відкритих даних є підвищення рівня поінформованості регуляторних органів, а також представників бізнес-спільноти і громадськості про:

вимоги законодавства щодо оприлюднення інформації про регуляторну діяльність органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування;

рекомендації щодо оприлюднення регуляторних відкритих даних згідно з вимогами чинного законодавства;

можливості використання регуляторних відкритих даних для покращення бізнес-клімату та прискорення економічного зростання на місцевому рівні.

Любомир Чорній, керівник напряму з покращення бізнесу-клімату Програми USAID КЕУ виступив з доповіддю на тему «Політика розвитку підприємництва та регуляторна політика: в чому призначення та відмінності?».

Ірина Ільєва, завідувачка сектору публічної інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації ДРС звернула увагу на проблематику цифровізації реалізації державної регуляторної політики. Тренінг-презентацію завершив Олександр Пліва, експерт з відкритих даних та регуляторної політики Програми USAID КЕУ, СЕО проекту “Регуляторна мапа України”. Він зупинив увагу на наступних темах: «Ефективні регулювання та відкриті дані: що, як, чому і навіщо?», «Місцевий бізнес-клімат і відкриті дані» та «Open Data FAQ: оприлюднення регуляторних відритих даних». На завершені тренінг-презентації Олександр Пліва відповів на багаточисельні запитання та підвів підсумки зустрічі. У роботі тренінгу взяв участь Юрій Пігарєв, член Національної мережі тренерів з відкритих даних, завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем.

Фотогалерея