Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В інституті відбулась зустріч з матерями українських воїнів


З нагоди Дня захисника України, 17 жовтня, відбулась зустріч з матерями, які втратили своїх дітей в АТО – Катериною Цьось, Оленою Колісніченко та Катериною Шум. Також до них приєднались співслужбовці загиблих: Володимир Капляр, заступник командира Одеського загону Морської охорони; Іван Калетник, заступник начальника факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення Військової академії (м. Одеса) та Іван Батарчук, представник Одеського прикордонного загону. Модераторками зустрічі стали начальниця відділу комунікацій Тетяна Фольгіна та громадська активістка Тетяна Орлова, яка протягом збройного конфлікту підтримувала ЗСУ, родини учасників та постраждалих від війни.
На початку зустрічі директор Микола Іжа розповів присутнім, що саме проект «Мами» газети «Дзеркало тижня» дав поштовх для організаці цієї зустрічі. До проекту входить 321 фотографія, під кожною з яких зазначено ім'я мами, її сина, його вік та ім’я, яким вона називала його в дитинстві. Ці портрети були віддруковані та розіслані посадовцям, адже головна мета проекту – не дати політикам та представникам органів влади забути загиблих на Донбасі хлопців, що боронили Україну. На сьогодні жертвами збройного конфлікту є більш ніж 13 тисяч українців, з яких 3699 – військовослужбовці, серед них випускник інституту Євген Герасевич, який під час навчання був головою слухацького самоврядування. У 2014 році Євген був призваний на службу у 128-му гірнічо-піхотну дивізію та вважався зниклим безвісти з 18 лютого 2015 року – після битви за Дебальцеве. Наприкінці промови Микола Іжа подякував за допомогу у організації зустрічі випускниці інституту Оксані Канівець, яка є однією з фотографів проекту «Мами» та Лілії Гричулевич, начальниці Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Тетяна Орлова представила гостей та розповіла про проекти, спрямовані на підтримку Української армії, до яких вони активно долучаються, підтримуючи не лише один одного, але й інших військових, які продовжують боронити рідну землю. Військовослужбовці розповіли про загиблих побратимів. Матері доповнили їх розповіді власними спогадами з життя своїх дітей. Полеглих бійців вшанували хвилиною мовчання.
Зі словами вдячності до матерів звернулись завідувачка сектору забезпечення якості освітнього процесу Тетяна Діденко та завідувачка сектору організації семінарів за державним замовленням Наталія Привалова, зачитавши вірша присвяченого героям України. Слова вдячності та підтримки висловили студент 2 курсу Микита Кірпічніков, який активно займається волонтерською діяльністю та допомагає військовослужбовцям, та студент І курсу магістратури Віктор Тусик, який передав гостям янголів, виготовлених дітьми з Михайлівської школи-інтернату для тих, хто захищає Батьківщину та їх родин.
Тетяна Фольгіна розповіла про благодійні проекти, у яких інститут приймає участь: «Діти просять миру», візити до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону та Михайлівської школи-інтернату Саратського району Одеської області.
Наприкінці зустрічі директор подарував квіти матерям та щиро подякував за їх героїчних дітей. Звернувся до присутніх із побажанням віддано служити Україні, щоб ці жертви не були марними.

Фотогалерея