Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


5-6 жовтня 2019 року


Відбувся науково-практичний семінар за підсумками науково-дослідної роботи «Особливості реалізації політики децентралізації на рівні малих міст (на прикладі м. Гола Пристань)», що виконувалася в рамках співпраці Голопристанської міської ради, кафедри публічного управління та регіоналістики Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та благодійної організації Фонду громади міста Гола Пристань "Свята Ольга".
Учасниками науково-практичного семінару були науковці Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України, докторанти, аспіранти; депутати, керівники та працівники міськвиконкому Голопристанської міської ради; представники благодійної організації Фонд громади міста Гола Пристань "Свята Ольга".
Метою науково-практичного семінару було обговорення сучасних проблем реалізації політики децентралізації на рівні малих міст в Україні, вироблення науково-обґрунтованих рекомендацій щодо забезпечення даних процесів на прикладі м. Гола Пристань.
Відкривали семінар вітальним словом та представленням учасників науково-практичного семінару Бабич Олександр Володимирович – Голопристанський міський голова, аспірант кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України; Приходченко Людмила Леонідівна – завідувач кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор; Михолат Світлана Миколаївна – голова благодійної організації Фонд громади міста Гола Пристань "Свята Ольга".
Модератором науково-практичного семінару виступив Саханєнко Сєргєй Єгоровіч – професор кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор. В рамках семінару було представлено ключові напрацювання за результатами науково-дослідної роботи. Так, Приходченко Людмила Леонідівна представила доповідь на тему «Управлінське лідерство в розвитку територіальної громади: мрії стають ідеями, а цілі – результатом дії». Бабич Олександр Володимирович розкрив основні здобутки та проблеми міста в рамках виступу «Розвиток міста Гола Пристань в умовах децентралізації». Саханєнко Сєргєй Єгоровіч акцентував увагу на новітніх викликах в управлінні малими містами в ході висвітлення теми «У кожного малого міста свій лад, так само як і безлад». Доцент кафедри публічного управління та регіоналістики, к.держ.упр. Панченко Ганна Олександрівна виклала основні положення щодо реалій та перспектив реалізації політики децентралізації на рівні малих міст в Україні. В ході доповіді «Креативний підхід до процесу стратегування – шлях до розвитку малого міста» доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Піроженко Наталія Вікторівна актуалізувала необхідність впровадження елементів маркетингу у стратегічний вимір розвитку малих міст. Крупник Андрій Семенович доцент кафедри, к.політ.н., доцент закцентував увагу на ролі громадськості у формуванні спроможних громад у малих містах України. В ключі доповіді ««Не зручні» для фінансування комунальні заклади, підприємства, установи: до й після об'єднання» перший заступник директора, доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Попов Микола Петрович висвітлив основні виклики для розвитку елементів соціальної інфраструктури малих міст. Доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Давтян Степан Гургенович представив результати напрацювань на тему «Впровадження міжнародних стандартів якості та належного врядування як механізму зміцнення довіри між органами місцевого самоврядування та організаціями громадянського суспільства». Аспірант кафедри Ющенко Маргарита Вікторівна розкрила основні особливості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану на рівні малих міст.
За результатами представлення та обговорення ключових доповідей науково-практичного семінару було напрацьовано низку рекомендацій, спрямованих на удосконалення управління малими містами та м. Голою Пристанню зокрема.
ругий день науково-практичного семінару проходив на різних локаціх Херсонщини, був насичений цікавими подіями, обговоренням актуальних питань розвитку громад регіону. Апробовано методику комунікацій основних стейкхолдерів для вирішення суспільнозначущих питань малих міст. Проаналізовано процеси становлення туристичної дестинаціі на прикладі с. Праві Саги Олешківського району.
Під час завершення Форуму в Наталії Нефьодової була можливість поспілкуватися з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом та обговорити можливості подальшої співпраці.

Фотогалерея