Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В інституті пройшла II українсько-польська осіння школа


В період з 09 по 13 вересня в інституті відбулась II українсько-польська осіння школа, що реалізується в рамках Договору про співробітництво з Університетом м. Бєлосток (Польща).
09 вересня в урочистому відкритті заходу, учасниками якого стали вісім представників польського ЗВО, з вітальними промовами до учасників звернулися директор інституту Микола Іжа, в.о. декана факультету менеджменту та бізнес-технологій Віолета Вишневська та начальниця відділу міжнародного співробітництва Наталія Нефьодова. З польської сторони аудиторію привітав та побажав продуктивної роботи Ярослав Матвєюк – уповноважений ректора з питань співробітництва з країнами Східної Європи Університету м. Бєлосток.
З боку ОРІДУ НАДУ програмою було передбачено ознайомлення представників польської делегації з українською культурою та традиціями (Наталія Нефьодова), історичною спадщиною Одещини (Наталія Акименко), сучасними тенденціями реформування територіальної організації влади в Україні (Андрій Маєв), системою судочинства в Україні (Катерина Ровинська), роллю публічного виступу у професійній діяльності управлінця (Юлія Евстюніна). Польські студенти дізналися про успіх і результати успішної команди (Наталія Привалова), мали змогу взяти участь у Тімбілдингу (Дар’я Сусліна) та дізналися про службу в органах місцевого самоврядування (Олег Рогульський).
Також учасники осінньої школи мали змогу інтегруватися в студентське життя та відчути себе частиною родини ОРІДУ НАДУ взявши участь в уже традиційній для інституту діловій грі-квесті, що була організована начальницею відділу комунікацій Тетяною Фольгіной та ст. викладачкою кафедри проектного менеджменту Катериною Пєклун.
Чудовою нагодою для знайомства з сучасними тенденціями у сфері надання адміністративних послуг та порівняння української та польської систем була зустріч студентів з начальником управління Малиновського центру надання адміністративних послуг Одеської міської ради Денисом Кравченко та екскурсія делегації до центрального ЦНАПу.
13 вересня на урочистому закритті осінньої школи перший заступник директора інституту Микола Попов вручив усім учасникам сертифікати та привітав з успішним завершенням навчання. Зі свого боку керівник польської делегації професор Ярослав Матвеюк щиро подякував всім представникам інституту за насичену та цікаву програму, організацію заходу на високому рівні та запросив українських колег відвідати Бєлосток у травні 2020 року.
Вже друга спільна осіння школа стала черговим практичним кроком реалізації договору про співробітництво між закладами-партнерами, що був підписаний 07 липня 2015 року.

Фотогалерея