Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Представники інституту взяли участь у міжнародній літній школі в Німеччині


З 5 по 16 серпня 2019 року представники інституту взяли участь у літній школі «Публічне управління в багаторівневій системі», що реалізовувалася у рамках спільної магістерської підготовки між Німецьким університетом адміністративних наук м. Шпаєр (ФРН) та Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвіле (Грузія). Учасниками програми, що проводилася на базі Німецького університету, стали 50 молодих фахівців з України, Німеччини та Грузії, включаючи слухачів, аспірантів та співробітників інституту.
Програма літньої школи передбачала курс лекцій стосовно публічного управління та адміністрування на прикладі федеративного державного устрою Німеччини. Зокрема, було висвітлено питання щодо континентальної системи місцевого самоврядування, управління персоналом в публічному секторі, економічних та фінансових аспектів, а також розглянуто останні виклики та зміни в політико-адміністративній системі ФРН. Важливою складовою навчальної програми було здійснення візитів до інституцій різних рівнів та гілок влади, а також спілкування з практиками. Таким чином, українські учасники отримали відповіді на поставлені питання від високопосадовців та міжнародних експертів Європейського центрального банку (Франкфурт на Майні), Європейського Парламенту та Ради Європи (Страсбург), міністерств та парламенту землі Рейнланд-Пфальц (Майнц), а також органів судової влади та місцевого самоврядування (Шпаєр, Мангейм ).
В процесі спілкування з іноземними студентами, українські представники підвищували рівень англійської та німецької мови, а також обмінювалися традиціями та культурою країн-учасниць.
Програма заходу також передбачала ознайомлення з історичною спадщиною в різних куточках Німеччини та Франції.
По завершенню літньої школи представники інституту отримали міжнародні сертифікати.

Фотогалерея