Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   15 травня 2018 року в межах Фестивалю науки, ініційованого кафедрою публічного управління та регіоналістики, відбулося спільне засідання кафедри публічного управління ОРІДУ НАДУ при Президентові України та кафедри управління ОНПУ ім. К.Д. Ушинського.
   Учасниками заходу були: Іжа М.М., директор Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, доктор політичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, Чебикін О. Я., ректор Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», доктор психологічних наук, академік, завідувач Призходченко Л.Л. і викладачі кафедри публічного управління та регіоналістики, завідувач Долженков О.О. та викладачі кафедри освітнього менеджменту та публічного управління ОНПУ ім. К.Д. Ушинського; професор, доктор наук з державного управління, Заслужений працівник освіти України П.І. Надолішній, заступник міського голови м. Суми Мотречко В.В., аспіранти, докторанти, магістранти кафедри.
   На початку засідання відбулося підписання Угоди про співпрацю між ОРІДУ НАДУ при Президентові України та ОНПУ ім. К.Д. Ушинського. Угоду про співпрацю підписали ректор Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», доктор психологічних наук, академік Чебикін О. Я. та директор Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, доктор політичних наук, професор Іжа М.М.
   Предметом Угоди є співробітництво закладів освіти в галузі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також співробітників, науково-педагогічних працівників сторін на безкоштовній основі; здійснення науково-дослідної роботи з економічних, політичних, соціальних, правових та інших аспектів фундаментальних та прикладних проблем; співпраця в сфері підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів; розповсюдження знань з питань державного і муніципального управління серед населення України, підвищення його освітнього та культурного рівня; здійснення спільної науково-дослідницької та навчально-методичної роботи в галузях вищої і післядипломної освіти, державної молодіжної політики, виховної діяльності зі студентами і іншими категоріями осіб, що навчаються, розвитку студентського та молодіжного самоврядування; організація співробітництва у здійсненні фундаментальних та прикладних наукових досліджень з урахуванням потреб та інтересів державної та муніципальної служби; обмін досвідом інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів державного та муніципального управління, аналізу та оцінки ефективності їхньої діяльності, оперативного видання та розповсюдження інформаційно-аналітичних матеріалів; проведення спільних конференцій, форумів, семінарів, літних шкіл та інших науково-практичних заходів тощо.
   Від сторін призначено кураторів:
   – від Інституту/Координатора куратором виступає – кафедра публічного управління та регіоналістики;
   – від Університету/Партнера куратором виступає – кафедра освітнього менеджменту та публічного управління.
   У процесі засідання учасники обмінялися досвідом, презентували діяльність своїх кафедр, результатом роботи засідання стало підписання Меморандуму щодо створення Регіональної платформи (мережі) випускаючих кафедр з підготовки службовців органів публічної влади.
   Метою Регіональної платформи є координація та сприяння зусиллям випускаючих кафедр з питань кадрової політики, підготовки службовців для органів публічної влади Південного регіону України, в т.ч. Концепції реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2017 р. № 974-р.

Фотогалерея додається.