Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   14 травня 2015 року в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулось відкриття персональної виставки слухачки 1 курсу факультету державного управління Інни Ліпської «Молімося за Україну», яка присвячена іконі Божої матері «Державна». Перед цією іконою моляться про правду, нелицемірну любов один до одного, про мир в Україні, про її спасіння і збереження, про заступництво трону і держави, про позбавлення від завойовників. Ікону Божої матері «Державна» можна назвати по праву перлиною експозиції бо над нею Інна працювала з молитвою про мир та злагоду в усьому світі, та сподіванням, що частинка душі, яку вона вклала в свої творіння і віра, розчулить серця тих, хто робить зло і прийде мир і спокій до нашої країни.
   Директор привітав усіх присутніх заходу, побажав автору виставки та її гостям наснаги, миру, злагоди та здійснення усіх мрій. Майстриня-вишивальниця розповіла як ретельно та старанно вона готується перед тим як розпочати кожну вишивку, скільки сил та молитов вона присвячує кожному хрестику на витворі. Інна також згадала, що перед тим, як узятися до вишивання чергового святого образу та перед його завершенням, вона тиждень дотримується посту, звертається за благословенням до священика, своєї матері та батька. Готові роботи освячує в церкві. А саме звернення до мистецтва відтворення ікон на полотні, слід розглядати як явище, характерне для доброї, світлої, чутливої людини.
   Звичайно її, вельми цікаве мистецтво, привертає увагу колекціонерів і затребуване звичайними цінителями прекрасного, однак, ці роботи для Інни безцінні – вона вкладає в свої твори не лише натхнення майстра і лагідність працелюбних рук, а й краплинку щирого серця і творчої душі.



Фотогалерея додається.