Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   21 серпня доцент кафедри державного управлінння і місцевого самоврядування Піроженко Н.В. та головний спеціаліст-юрисконсульт Інституту Толпиго О.Ф. взяли участь в семінарі-тренінгу "Підтримка малого та середнього бізнесу у виході на ринки ЄС", що був організований Фундацією "Відкритий Діалог" за підтримки Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, Міжнародного фонду "Відродження" та Інституту громадянського суспільства.
   Даний семінар-тренінг направлений на отримання знань, формування навичок у представників МСП в східних та південних регіонах України щодо переваг Угоди про асоціацію та надання їм практичних рекомендацій для виходу на ринки ЄС.
    У семінарі взяли участь представники органів державної влади, аналітики провідних європейських аналітичних центрів, а також фахівці-практики. Серед лекторів були В.Мазярчук (аналітик Фундації "Відкритий Діалог"), В.Михайлів (начальник управління внутрішніх комунікацій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України), М.Соловйов (старший менеджер відділу бізнес-консультування компанії PwС), Е.Рубін (директор компанії Telesens International Ltd), Я.Аустен(консультант юридичної фірми ILF в індустрії рітейлу і АПК), Р.Яворський (керівник напрямку з розвитку бізнесу в ЄС компанії IT-enterprise) та інші. Лекції спрямовані на ознайомлення з державною підтримкою експортної діяльності та розподілом квот, а також обговорення найбільш актуальних сучасних проблем і тенденцій у цій сфері. У ході семінару учасники долучилися до активної дискусії та обговорення проблемних питань з підтримки малого та середнього бізнесу у виході на ринки ЄС.
   В рамках даного проекту буде проведено чотири семінари-тренінги в Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Запоріжжі та розроблено дорожню карту по відкриттю ринків в ЄС.



Фотогалерея додається.