Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   11 листопада 2015 р. доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Крупник А.С. був присутнім на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, на якому розглядалися та були підтримані громадські законопроекти щодо самоорганізації населення: «Про органи самоорганізації населення» (№2466) та «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання» (№2467).
Законопроекти розроблені Асоціацією сприяння самоорганізації населення та подані до ВРУ в березні 2015 р. за підписами 17 народних депутатів. На попередньому розгляді в профільному підкомітеті законопроекти представили їх розробники – директор Програмної ініціативи Міжнародного фронду «Відродження» Олексій Орловський та голова Асоціації Андрій Крупник. Потім відбулося розширене засідання Комітету, в якому також узяли участь голова Правління Асоціації Тетяна Кіріллова та експерт Асоціації з правових питань Тетяна Яцків.
Законопроекти активно підтримуються громадськістю, про що свідчать сотні листів та звернень на адресу Комітету від громадських організацій та активістів з усієї України.
Виступаючи під час засідання Комітету, Крупник А.С., голова Асоціації сприяння самоорганізації населення, зазначив:
«Реформа місцевого самоврядування пробуксовує, в тому числі, через відсутність у мешканців громад, що об’єднуються, впевненості у тому, що вони зможуть якось впливати на стан справ в об’єднаній громаді. За наявності дієвих ОСНів підстав для цих побоювань не було б.
Тим більше, що започатковані посади сільських та селищних старост поки що «провисають» без належної опори на місцеву громадськість. Такою опорою могли би бути органи самоорганізації населення. ОСНи у тій формі, що пропонується, – джерело додаткових ресурсів для розвитку громад, це засіб передати частину повноважень і відповідальності тим активним людям, які хочуть щось змінити.
Пробуджена сьогодні енергія активних людей не має виходу, крім як влаштовувати акції протесту та непокори. Ми же пропонуємо це зробити за допомогою конструктивних механізмів».
Фотогалерея додається.