Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


У період з 13 по 15 березня


У відділі підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України відбувся тренінг «Ділова українська мова в державному управлінні» для 23 посадових осіб виконавчих органів Одеської міської ради
Відкрила роботу семінару начальник відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська С.О., яка розповіла слухачам про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності відділу підвищення кваліфікації кадрів та інституту в цілому. Слухачів було поінформовано про надання навчальних послуг Інститутом, отримання освіти на різних факультетах.
Під час підвищення кваліфікації були розглянуті такі теми: «Мовні норми у фаховій діяльності посадових осіб. Культура мови і стилістика», «Шевченко – основоположник нової української мови», «Власні назви в документах. Велика літера в документах. Правопис та відмінювання прізвищ, імен по батькові в документах. Географічні назви в ділових паперах», «Іменники в офіційно-діловому стилі. Фемінітиви в українській мові як аспект гендерного портретування», «Дієслово в офіційно-діловому стилі», «Нормативність уживання граматичних форм числівника. Написання цифрових даних у професійних текстах», які розкрили Л.С.Шматоваленко - завідувач сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів та доцент кафедри проектного менеджменту, кандидат філологічних наук А.В Ковалевська.
Тематичну зустріч «Міф Одеси: заснування та розвиток міста. Мовна політика та патріотичне виховання через призму історії» провела провідний науковець Одеського літературного музею Єргєєва К.І.
Зацікавленість у слухачів викликали лекція-диспут та тренінг за темами «Наукові основи НЛП та сугестивної лінгвістики. Базові поняття та основні постулати НЛП», «Практичні аспекти НЛП. Базові техніки НЛП і профайлінгу» за участю А.В.Ковалевської.
В останній день семінару слухачі склали підсумкове тестування з ділової української мови та високо оцінили професіоналізм викладачів.
Слухачами було зазначено, що навчальний процес безумовно є актуальним, пізнавальним у сприйнятті для кожного, за підсумками тестування учасники семінару отримали сертифікати державного зразка.

Фотогалерея