Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




31 січня та 01 лютого 2017 року декан факультету менеджменту Ю.В. Євстюніна в складі делегації ОРІДУ НАДУ при Президентові України перебувала з робочим візитом в Університеті Александру Іоан Куза (м. Ясси, Румунія). Візит відбувся на запрошення керівництва факультету економіки та бізнес адміністрування, з яким факультет менеджменту співпрацює з квітня 2014 року в рамках Договору про науково-освітнє співробітництво.
Відповідно до програми візиту Ю.В. Євстюніна взяла участь у роботі круглого столу «Публічне адміністрування в Україні та Румунії», презентації школи докторантів економіки та бізнес адміністрування за участю молодих науковців румунського закладу, які розповіли про свою мотивацію щодо навчання, особливості процесу підготовки.
З румунського боку в заходах взяли участь: декан факультету економіки та бізнес адміністрування професор Діну Аірінеї, заступник декана з міжнародних зв’язків д-р Богдан Зуграву, директор школи докторантів економіки та бізнес адміністрування професор Адріана Продан, завідувач Кафедри фінансів та публічного адміністрування професор Овідіу Стойка та викладачі кафедри.
В рамках робочої зустрічі з керівництвом та викладачами факультету обговорено конкретні напрямки двосторонньої співпраці у 2017 році, зокрема програми підготовки за спеціальностями «Менеджмент» та «Публічне адміністрування», можливості публікації у наукових виданнях навчальних закладів, участі в міжнародних конференціях, які відбуватимуться у Яссах та Одесі, обговорено можливість спільної участі в міжнародних проектах та інші напрямки співробітництва. Також відбулася зустріч з заступником декана факультету філософії та соціально-політичних наук, професором Георге Поеде, який висловив готовність до налагодження двосторонньої співпраці між факультетами.
В рамках програми візиту Ю.В. Євстюніна зустрілася з активістами студентської ліги факультету, де презентувала румунським студентам діяльність студентського самоврядування в ОРІДУ НАДУ при Президентові України. У свою чергу віце-голова студентської ліги Магдалена Флоря розповіла про роботу своєї організації, питання які вона вирішує, процедуру обрання її керівництва, студентські проекти. Було досягнуто домовленості щодо налагодження співробітництва між студентами закладів - партнерів.
У рамках культурної програми візиту для делегації інституту було організовано екскурсію до музею Університету Александру Іоан Куза, який містить цікаву експозицію, що представляє історію м. Ясси та Східної Румунії, починаючи з найдавніших часів та найцікавіші моменти розвитку університету.
Фотогалерея додається.