Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



Завершено цикл семінарів з підвищення кваліфікації державних службовців Одеської області за темою: «Запобігання та протидія проявам корупції в органах публічної влади», які проводилися на замовлення Національного агентства України з питань державної служби.
Відповідно до календарного плану 10 листопада проведено одноденний тематичний короткостроковий семінар за темою: «Запобігання та протидія проявам корупції в органах публічної влади» з підвищення кваліфікації державних службовців Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області та його територіальних органів. В семінарі взяли участь 50 державних службовців. Серед учасників семінару підвищували кваліфікацію виконуючий обов’язки начальника Комінтернівського районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Ніцевич І.В., заступник начальника Комінтернівського районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Білоконь С.С., заступник начальника Київського районного відділу Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Полтавцев В.П., заступник начальника Біляївського районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Слободянюк І.В., керівники та спеціалісти структурних підрозділів Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області та його територіальних органів.
В рамках відкриття семінару виступила начальник управління підвищення кваліфікації кадрів Липовська С.О., яка звернула увагу присутніх на процеси реформування в системі державного управління та проходження державної служби.
Під час семінару проведено заняття за темами: «Теоретико-правові основи поняття корупції. Державна політика України у сфері протидії корупції», «Боротьба з корупцією в органах публічної влади: оновлення влади та антикорупційна реформа», «Міжнародний досвід щодо запобігання і протидії корупції», «Службовий етикет посадовців як чинник запобігання проявам корупції в органах публічної влади».
Заняття семінару проводилися у формі «круглих столів», що обумовлює обговорення проблемних питань та обмін досвідом між учасниками навчання.
Зазначений семінар був завершальним, якому передували аналогічні семінари з підвищення кваліфікації 25 державних службовців Головного управління Держпраці в Одеській області, 40 державних службовців Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області та його територіальних органів, 50 державних службовців Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області та його територіальних органів, 50 державних службовців Державної фінансової інспекції в Одеській області та її територіальних органів, 20 державних службовців Головного територіального управління юстиції в Одеській області та його територіальних органів, 90 державних службовців Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області та його територіальних органів. Всього у поточному році на замовлення Національного агентства України з питань державної служби в Одеському регіональному інституті підвищили кваліфікацію 325 осіб.
Слухачі семінарів високо оцінили професійну майстерність викладачів, задіяних у роботі семінару та актуальність тематики проведених занять.
Заняття проводили викладачі Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Марущак В.П., Козуліна С.О., Кривцова В.М., Долгіх Н.П., Оганісян М.С., Остапенко О.А., Кадук Н.І.
З метою практичної спрямованості процесу підвищення кваліфікації до участі у роботі семінарів були запрошені прокурор відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення Прокуратури Одеської області, радник юстиції Семенюк А.В. та оперуповноважений Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Одеській області, підполковник міліції Маланчук О.Г.
Підведення підсумків семінарів проводилося за участю першого заступника директора Інституту Попова М.П., який поінформував присутніх про основні заходи щодо отримання освіти в Інституті та вступну кампанію на різні факультети.
По закінченні семінару слухачі отримали компакт-диски з методичними матеріалами семінару та сертифікати про підвищення кваліфікації.
Фотогалерея додається.