Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


9 листопада відбувся 21-й Радіодиктант національної єдності, який проводить Українське радіо. Подія покликана вчергове привернути увагу до української мови та писемності й щороку збирає чимале коло учасників. До написання радіодиктанту приєдналися працівники, слухачі та студенти інституту.

"Автором цьогорічного радіодиктанту є український письменник Юрій Андрухович. Це дуже вдала практика останніх двох років на Українському радіо, що на створення й читання радіодиктанту запрошують знакових людей. Минулого року це був Іван Малкович, а читала його відома акторка Рима Зюбіна. Цьогоріч Юрія Андруховича обирали з кількох кандидатур на прохання слухачів. Він буде й писати текст, й читати його. Безперечно, він прекрасно з цим впорається, адже має акторські здібності й прекрасно читає свої твори", — розповіла Лариса Масенко. докторка філологічних наук, професорка Національного університету "Києво-Могилянська академія", наукова консультантка проєкту

За її словами, українцям вкрай бракує національної єдності, адже в нас розділений мовний простір: "Ця акція об’єднає українців не лише всередині України, а й в інших країнах. Адже географія тих, хто пишуть радіодиктант, дуже широка. А Іван Малкович та Юрій Андрухович є не лише носіями зразкового літературного мовлення, а й людьми, які його культивують, створюючи прекрасні твори".

Фотогалерея