Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Підготовка студентів та публічних службовців з е-урядування та е-демократії: необхідність сьогодення та запорука майбутнього


14 грудня 2018 року в Національної академії державного управління при Президентові України за підтримки українсько-швейцарської програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) Фонду Східної Європи, Міністерства освіти та науки України, Національного агентства України з питань державної служби, Державного агентства з питань електронного урядування України відбувся круглий стіл «Підготовка студентів та публічних службовців з е-урядування та е-демократії: необхідність сьогодення та запорука майбутнього».
З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся перший віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Анатолій Савков, який підкреслив актуальність заходів, спрямованих на розвиток е-урядування та е-демократії на різних рівнях, та охарактеризував розвиток е-урядування як один з основних факторів забезпечення успішності реформування та підвищення конкурентоспроможності нашої країни.
Серед запрошених експертів круглого столу були президент Фонду Східна Європа Віктор Лях та заступник Голови Державного агентства з питань електронного урядування України Валерій Бакал.
Юрій Пігарєв, завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, прийняв участь та виступив на першій та другій секціях.
У своєму виступі на першій секції «Підготовка студентів та публічних службовців з е-урядування та е-демократії як пріоритет державної політики з розвитку інформаційного суспільства та електронного урядування» Ю. Пігарєв сконцентрував увагу на проблематиці е-урядування та е-демократії на регіональному та місцевому рівнях. Він підкреслив, що велике значення має комунікація між науково-педагогічними працівниками закладів вищої освіти та співпраця з органами публічного управління.
В рамках другої секції «Досвід, проблеми та інновації в підготовці студентів та публічних службовців з е-урядування та е-демократії» Ю. Пігарєв поділився досвідом розробки вибіркової компоненти «Електронне урядування» магістерської програми за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».
Інформативними та пізнавальними були виступи й фахівців та експертів Національної академії державного управління при Президентові України, Харківського та Дніпропетровського регіональних інститутів Національної академії, Вінницького торговельно-економічного інституту та Київського національного торговельно-економічного університету.
Серед гостей круглого столу були слухачі, аспіранти, науково-педагогічні кадри, державні службовці та представники органів місцевого самоврядування. Учасники ж круглого столу змогли не лише обговорити перспективи розвитку е-урядування та е-демократії в Україні, зокрема у галузі підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які працюватимуть у цій галузі, а й відповіли на запитання із залу.


Фотогалерея