Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Стажування в Німецькому університеті адміністративних наук м. Шпайєр


В період з 05 по 09 листопада 2018 року доцент кафедри української та іноземних мов Андрій Маєв та провідний фахівець відділу комунікацій Наталія Нефьодова пройшли стажування в Німецькому університеті адміністративних наук м. Шпайєр (Німеччина, НУАН). Головною метою стажування, що фінансувалося Німецькою службою академічних обмінів (DAAD), було ознайомлення на практиці з роботою міжнародного офісу задля подальшого впровадження іноземного досвіду в роботі інституту та реалізації спільних освітніх проектів.
Під час перебування в Німеччині співробітники інституту мали можливість зустрітися з ректором НУАН професором Хольгером Мюленкампом та з першим віце-ректором професором Ульріхом Стелкенсом. Від імені директора ОРІДУ НАДУ Миколи Іжі, було висловлено щиру подяку за багаторічну та результативну співпрацю. Крім того, було обговорено напрями подальшої спільної діяльності, досягнуто домовленості щодо пролонгації на три роки двосторонньої угоди про співробітництво, продовження програми індивідуального наукового дослідження аспірантів інституту в Німеччині та реалізації академічних обмінів в рамках європейської освітньої програми Еrasmus+.
Також Андрій Маєв та Наталія Нефьодова зустрілися з професорами університету Адреасом Кнором і Майклом Бауером та співробітниками НУАН, які координують міжнародні проекти за різними напрямами. За результатами зустрічей, узгоджено питання щодо можливостей для представників інституту подати заявку на участь у літніх школах «On the Rhine» та «Public Administration in Multi-Level System» у 2019 році.
Під час зустрічі з професорами та співробітниками НУАН Андрій Маєв розповів про діяльність ОРІДУ НАДУ при Президентові України та відповів на питання, що стосуються міжнародного напряму роботи.
У рамках програми українських стажерів було запрошено на зустріч керівництва університету зі студентським активом, де вони мали нагоду порівняти специфіку діяльності органів студентського самоврядування.
Керівник міжнародного офісу НУАН Крістін Грюненберг, вручила представникам інституту сертифікати про успішне проходження стажування та висловила сподівання на подальшу співпрацю.
Окрім навчання Андрій Маєв та Наталія Нефьодова мали можливість познайомитися з німецькими містами Шпайер, Манхайм, Франкфурт-на- Майні та здійснити оглядову екскурсію на популярному в Європі екологічному виді транспорту – велосипеді.

Фотогалерея