Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Кафедра гуманітарних та соціально-політичних наук ОРІДУ взяла активну участь в організації та проведенні Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю «РЕФОРМУВАННЯ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ: ТЕОРІЯ, ПРАКТИКА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД» від 26 жовтня 2018р: 12. 00
   Кафедрою було проведено панельну дискусію.
   Метою панельної дискусії постала реалізація соціально-гуманітарних аспектів сталого розвитку регіону, популяризація кращого досвіду утвердження сталої культури у суспільстві на основі теоретичних виступів, презентацій вітчизняних та зарубіжних вчених - колег, що взяли участь безпосередньо в обговоренні винесених питань.
   Відкрив панельну дискусію Сергій Попов – професор, завідувач кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук, модератор заходу.
   Першою на панельній дискусії була доповідь професора кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук Світлани Володимирівни Овчаренко щодо окреслення сутності й феномену культури як чинника сталого розвитку регіону.
   Сергій Білорусов, директор Херсонського обласного центру підвищення кваліфікації кадрів, виступив з доповіддю «Сучасна система культурних цінностей як основа професійного розвитку», розкрив проблематику організаційної і комунікаційної компетентності.
   Виступ «Тенденції розвитку сімейних відносин в Україні» спрямовувався на покращення культури сім”ї. Виступала доц. Сокур Н.В., вела мову про поглиблення соціально-гуманітарних заходів щодо покращення сімейних відносин.
   Виступ «Соціальна та сімейна політика у вимірі сталого розвитку регіону» характеризувався спрямуванням до соціально - психологічного захисту вразливих верств населення, зокрема, бійців об’єднаних сил та ін. Виступаюча - Н.Ільїна, начальник відділу у справах інвалідів, ветеранів та іноземних громадян департаменту соціальної та сімейної політики Одеської облдержадміністрації.
   Л. Курносенко, доцент кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук ОРІДУ, виступила з аналітичною доповіддю і презентацією на тему:
   «Соціальні проблеми забезпечення сталого розвитку малих міст Одеського регіону», чим викликала гостру дискусію з боку колег та слухачів. Зокрема, О. Голинська доповнила виступ колеги, акцентуючи увагу на тому, що в Україні не існує чіткої стратегії підприємницької активності про технічний стан автомобільних доріг. Основним акцентом постала пропозиція, що політика розвитку регіону повинна стати орієнтиром розвитку країни.
   Б.Заржицький, завідувач лікувально-діагностичним центром Ізмаїльського р-ну, у своєму виступі зробив наголос на переході до сімейних амбулаторій, зокрема впровадженні лікувально-діагностичного центру із сучасним обладнанням, зорієнтованим на обстеження як населення Ізмаїлу, так і інших міст та сіл. Цікавою стала реалізація інноваційних механізмів швидкого реагування на виклик і т.ін.
   Доволі змістовним був і виступ Є.Косоверова, голов. лікаря поліклініки ДУ «Українського ДУ НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України» про доступність медицини для пацієнтів та курортного лікування тим, хто цього потребує. Окреслена проблематика висвітлювалась у формі дискусії з Крупником А.С в напрямку цільового використання коштів мешканців регіону та функціонування госпітальних округів.
   Виступив із доповіддю і Ю. Матвєйчук, голова сільської ради с. Усатове, розкриваючи проблематику соціального захисту населення з відчутною допомогою вразливим верствам: дітям війни і ін., окреслив здобутки в розбудові сільської інфраструктури та відповів на питання Крупника А.С. і слухачів.
   К. Доктор, начальник Жовтневого відділу м. Одеси з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій, і З. Токарєва, заступник начальника Центрального відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій м. Одеси проаналізували стан пенсійного забезпечення мешканців регіону та необхідність модернізації Пенсійного фонду України, окреслюючи відчутні зміни щодо розвитку пенсійного забезпечення.
   Заключне слово отримав Б. Ростіянов, доцент кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук ОРІДУ, який виступив з доповіддю на тему «Південний регіон України в роки гуманітарних реформ другої половини ХІХ століття», окреслюючи ті далекі роки, які на сьогодні співвідносяться з низкою проведення реформ на вітчизняних територіях. Доповідач зауважив, що, як це не парадоксально, тогочасний уряд рятував стан територій і сприяв їх сталому розвиткові. На жаль, не завжди сьогодення свідчить про успішність реформування, оскільки в нинішній час місто Миколаїв уже не можна назвати містом корабелів...
   Підсумки панельної дискусії спрямовувалися з обнадійливою впевненістю щодо використання надбань кращого зарубіжного досвіду (з доповідей виступаючих гостей на панельній дискусії) та адаптації його в напрямку сталого розвитку та процвітання регіонів, Одещини зокрема.

Фотогалерея додається.