Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



    09 жовтня 2018 року в інституті за підтримки консульства Грузії в м. Одеса відбувся захід - «Не всі герої носять уніформу», у рамках якого було проведено презентацію соціальних проектів «Діти просять миру», «Діти за мир» та відкриття ETNOфотосесії від проекту «Мій тато захищає Україну».
   Почесними гостями заходу стали Консул-керівник Консульства Грузії у м. Одеса Торніке Берекашвілі, керівник Грузинського культурно-освітнього центру «Іверія» Шорена Гегешидзе, представник проекту «Мій тато захищає Україну», м. Львів Уляна Флішко, керівник Херсонського грузинського національно-культурного об’єднання «Ілорі» Еліко Маркелія та діти, чиї батьки є учасниками бойових дій та волонтерів, які дбають про українських захисників.
   Модератором заходу виступила представник ГО Центр демократичного розвитку молоді «СИНЕРГІЯ», випускниця інституту 2010 року – Лілія Гричулевич, яка привітала присутніх з Днем захисника України, Днем козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці, до яких було приурочено проведення заходу «Не всі герої носять уніформу».
   Офіційну частину заходу відкрив директор інституту Микола Іжа, який привітав присутніх зі святом захисника України та подякував почесним гостям за реалізацію соціально важливих проектів. Окремо директор наголосив, що гарні стосунки та плідна співпраця з Грузинським культурно-освітнім центром «Іверія» тривають уже понад шість років.
   Захід продовжився виступом Консул-керівник Консульства Грузії у м. Одеса Торніке Берекашвілі, який зазначив, що Україна та Грузія мають багато спільного на шляху свого демократичного становлення. Разом з тим, Консул-керівник нагадав присутнім, що в цьому році відзначили 100-річчя україно-грузинських дипломатичних відносин.
   Далі, за програмою заходу, Шорена Гегешидзе презентувала проект «Діти просять миру». Організаторами проекту є Благодійний фонд «Аліло-2015» (м. Батумі), Центр Демократичного Розвитку Молоді «Синергія» (м. Одеса) і Грузинський культурно-освітній центр «Іверія» (м. Одеса). Значну підтримку в реалізації проекту надали Посольство України в Грузії, Консульство Грузії в м. Одеса, Уряд АР Аджарія і мерія міста Батумі, а також приватні підприємці з Грузії. У рамках проекту діти з різних куточків України долучилися до 20 різних заходів, ознайомилися з історією, культурою і традиціями Грузії, пережили яскраві емоції, що спонукали їх мріяти та вірити в щасливе та мирне майбутнє. А під час заходу в інституті учасники проекту Висьоцька Надія, Жайворонок Анастасія та Отдельнов Арсеній подарували всім «янголів миру» з побажаннями, щоб якнайшвидше настав мир.
   Еліко Маркелія презентувала проект «Діти за мир», реалізований у 2018 році в місті Херсон. Організаторами проекту були мер міста Херсон та Херсонське грузинське національно-культурне об'єднання «Ілорі» (м. Херсон), Державна служба у справах ветеранів Грузії (м.Тбілісі) та соціально-відповідальний бізнес Херсонщини. Проект реалізовано за підтримки консула Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі та Грузинського культурно-освітнього центру «Іверія». Зазначений проект був організований для реабілітації 10 грузинських дітей, чиї батьки були учасниками грузино-російських війн. Протягом семи днів діти з Грузії пізнавали південну Україну з її культурою, природою, історією.
   На завершення заходу Уляна Флішко презентувала фотовиставку проекту «ETNOфотосесія» Світлани Лисцевої та «Музей» сімейства Олександра та Роксолани Гривулів. Вона розповіла, що фото-проект став частиною соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну», головними учасниками якого є діти наших Героїв. У рамках зазначеного проекту 20 хлопців та дівчат взяли участь у фотосесії в автентичному одязі в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького(Львів). Перша виставка фотографій відбулася 24 серпня 2018 року у Львові в приміщенні Львівського Палацу мистецтв, далі ці світлини «мандрувтимуть» як Україною, так і поза її межами.
   Підводячи підсумки зустрічі Микола Іжа наголосив, що актуальність заходу полягає у поширенні інформації з приводу проектів по реабілітації дітей, чиї батьки були учасниками бойових дій, волонтерами, які підтримували українських захисників; наданню інформації соціально активним людям щодо можливості участі у зазначених проектах та національно-патріотичне виховання молоді.

Фотогалерея додається.