Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   В період з 13 по 18 вересня 2018 року директор інституту Микола Іжа та завідувач кафедри державознавства і права Володимир Марущак взяли участь у навчальному візиті до Китайської Народної Республіки. Візит, учасниками якого також були 2 представники Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, був організований за ініціативи Генерального консульства КНР в Одесі та мав на меті сприяти розвитку співробітництва між КНР та Україною в освітній сфері.
   14 вересня відповідно до програми візиту українські освітяни відвідали м. Шанхай, де познайомились з роботою Шанхайського університету та Шанхайської академії суспільних наук. Під час зустрічей з керівництвом китайських закладів було отримано інформацію щодо їхньої діяльності та обговорено можливості здійснення академічних обмінів.
   16 та 17 вересня члени делегації перебували у провінції Цзянсі та знайомилися з діяльністю закладів вищої освіти цього регіону. Делегацію було запрошено до Інституту перепідготовки кадрів у м. Наньчан, адміністративному центрі провінції, Університету цього міста та Педагогічного університету провінції Цзянсі. Українські освітяни дізналися про основні напрями роботи зазначених вишів та обговорили з китайськими колегами можливості встановлення професійного співробітництва.
   17 вересня представники інституту взяли участь в робочому обіді зі співробітниками Департаменту освіти та урочистому прийомі, що був організований Канцелярією закордонних справ провінції Цзянсі.
   Окрім робочих зустрічей українській делегації було запропоновано насичену культурну програму, а саме: екскурсію до історичної пам’ятки – терему «Тенван» та гірського масиву Цзинганшань, що пов'язаний з китайською революцією та історією утворення КНР.
   Під час усіх заходів Микола Іжа презентував китайським освітянам історію та розвиток вітчизняної системи підготовки управлінських кадрів, а також інформував про діяльність НАДУ при Президентові України та інституту, як провідних закладів освіти у цій галузі. Також директор інституту висловив щиру подяку організаторам візиту, а саме: керівникам закладів освіти, співробітникам органів публічної влади та дипломатам за можливість безпосередньо познайомитися з діяльністю провідних вишів країни.
   Результатами участі у зазначеному навчальному візиті, яке стало можливим завдяки довготривалим партнерським відносинам закладу з Генеральним консульством КНР в Одесі, має стати подальша активізація академічних контактів з китайськими партнерами.