Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 29 липня по 9 серпня 2018 року аспірантка кафедри економічної та фінансової політики Наталія Розмаріцина взяла участь у VII міжнародній літній школі мультикультуралізму «10-річчя Бакинського процесу, як внесок у розвиток міжкультурного діалогу» в м. Баку (Азербайджан). До участі у школі було відібрано 32 кандидата з 29 країн світу. Протягом навчання учасникам провели екскурсії по історичним та культурним пам’яткам міст Шекі, Огуз та Баку, селищ Кіш, Лагіч та Нідж, а також познайомили з національними меншинами – удинами та молоканами.
   Програма школи базувалася на теоретичному матеріалі, який презентували кращі наукові співробітники. Також було проведено ряд лекційних занять у форматі круглого столу представниками державних установ Азербайджанської Республіки. Кожного вечора учасники мали можливість підготувати презентацію та представити культуру і традиції своєї Батьківщини.
   Завдяки літній школі аспірантка Наталія Розмаріцина познайомилася з політикою мультикультуралізму, отримала уявлення про етнічне, культурне та релігійне розмаїття країни, приєдналася до Міжнародної громадської організації «Клуб молодих друзів Азербайджану».
   Під час урочистого закриття літньої школи студенти, аспіранти та молоді фахівці з різних країн висловили щиру подяку її організаторам, а декілька з них, в тому числі й українська дослідниця Наталія Розмаріцина, дали інтерв’ю азербайджанським телеканалам «Культура плюс» та «CBC».
   Участь представниці інституту у заході стала черговим практичним результатом реалізації Угоди про співпрацю між ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Офіційним Представництвом Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму по Молдові, Україні, Румунії, Угорщині та Болгарії, що була підписана 8 вересня 2017 року.
Посилання на відео:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vT_Y77FGYM8
http://kulturaplus.az/home.php/vii-beynelxalq-multikulturalizm-yay-mektebine-start-verildi/

Фотогалерея додається.