Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   У травні-червні 2018 року аспірант кафедри економічної та фінансової політики Наталія Розмаріцина взяла участь у міжнародній літній школі «On the Rhine» (OTR), на базі Німецького університету адміністративних наук м. Шпайєр (ФРН). Співорганізаторами заходу, окрім німецького вишу, стали Школа державної політики Університету Південної Каліфорнії імені Сола Прайса (США) та Школа з державних та екологічних питань Університету Індіани (США).
   Протягом терміну навчання українська дослідниця спільно зі студентами та аспірантами з інших країн вивчила загальні проблеми публічної політики та адміністрування в міждисциплінарному і міжнародному контексті, виконала порівняльний аналіз публічної політики в Німеччині, Європейському Союзі та Сполучених Штатах, підготувала аналітичну записку за профільною темою.
   Навчання проводилося за модульною системою та передбачало п’ять семінарів на такі теми: «Європейська економічна інтеграція», «Німецький федералізм в ЄС», «США та Європейське конституційне право з позицій порівняльного аналізу», «Порівняльний підхід до публічного управління в Європейському Союзі, Німеччині та Сполучених Штатах», «Установи ЄС та багаторівнева розробка політичного курсу». Професійні педагоги та експерти розглянули переваги та недоліки публічного управління та адміністрування в Німеччині, США та ЄС.
   Аспірант Наталія Розмаріцина відвідала важливі німецькі та європейські установи: Європейський Центральний Банк, Європейський Суд з прав людини, Європейський Парламент, Європейську Раду і Комісію, а також ознайомилася на практиці з функціонуванням цих установ.
   Після закінчення літньої школи студенти та аспіранти отримали шість кредитів та сертифікати. Отримані знання будуть використані учасниками під час подальших наукових розробок.
   Щороку до участі у наукових стажуваннях на базі німецького університету-партнеру запрошують аспірантів інституту, які вільно володіють англійською або німецькою мовами.

Фотогалерея додається.