Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 23 по 27 квітня 2018 року в рамках компоненти 2 «Розбудова потенціалу» швейцарсько-української програми EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на базі Одеського центру інновацій в електронному урядуванні проводився тренінг з питань е-урядування та е-демократії для публічних службовців Одеській області.
   У проведенні тренінгу були задіяні фахівці у сфері електронного урядування та електронної демократії вищих навчальних закладів м. Одеса, Одеської міської ради та програми EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади».
   Під модерацією Ярослава Гапановича, к. наук з держ. упр., керівника центру ОНАЗ ім. О. С. Попова пройшли обговорення нормативно-правового забезпечення електронного урядування та електронної демократії.
   С Ігорем Куспляком, к.п.н., доцентом кафедри електронного урядування та інформаційних систем ОРІДУ НАДУ при Президентові України публічні службовці обговорили коло питань щодо стратегії реалізації електронного урядування та електронної демократії в світі Концепцій розвитку е-урядування, е-демократії, цифрової економіки та суспільства в Україні.
   Дуже цікаве та жваво пройшло обговорення у режимі відеоконференції щодо використання технології блокчейн в державному управлінні (модератор Олексій Зелів’янский, керівник компоненти 1 «Електронні послуги» програми EGAP).
   Практичні питання, щодо надання адміністративних послуг у електронному вигляді, а також проблеми автоматизації діяльності центрів надання адміністративних послуг були розглянуті Ігорем Куспляком.
   Із зацікавленістю пройшли обговорення новацій Одеської міської ради під модерацією Володимира Попова, заступника директора департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради, були проаналізовані інструменти е-урядування та е-демократії на місцевому рівні. Була розглянута платформа «Соціально активний громадянин» (https://citizen.omr.odessa.ua), яка підтримує наступні інструменти е-демократії: подання петиції, запропонування проекту (ідеї) в рамках проекту «Громадський бюджет» та громадське обговорення найактуальніших проблем міста. Заслуговує на увагу і платформи «Єдиний центр звернень громадян» (https://1535.omr.odessa.ua/), твій депутат міської ради (https://deputat.omr.odessa.ua/), громадський транспорт м. Одеса (https://transport.odessa.ua/) та інформаційні ресурси управління архітектури та містобудування (http://ombk.odessa.ua/) та департаменту охорони здоров’я.
   Дискусії з проблемних питань ІТ-архітектури системи е-урядування, інформаційних технологій як антикорупційний чинник, доступу до публічної інформації та роботою з публічною інформацією у форматі відкритих даних, веб-картографії та оцінювання розвитку інформаційного суспільства та навичок е-урядування пройшли під модерацією Юрія Пігарєва, к.ф.-м..н., доцента, завідувача кафедри електронного урядування та інформаційних систем ОРІДУ НАДУ при Президентові України.
   Європейські комп’ютерні права та інноваційні методики викладання були висвітлені Іриною Макаровою, к.т.н., доцентом кафедри електронного урядування та інформаційних систем ОРІДУ НАДУ при Президентові України.
   Практичні навички щодо використання цифрових додатків Goggle були проведені під керівництвом Ольги Граматик, методиста кафедри електронного урядування та інформаційних систем ОРІДУ НАДУ при Президентові України.
   На протязі проведення тренінгу були організовані контрольні заходи у вигляді вхідних та проміжних тестувань з теоретичних питань е-урядування та е-демократії, доступу до публічної інформації, цифрових комунікацій, захист інформації та інформаційна безпека, адміністративні послуги.
   Усі слухачі активно брали участь в обговоренні питань у сфері е-урядування та е-демократії та успішно здали усі контрольні випробування. На при кінці слухачам були вручені сертифікати відповідного зразку.

Фотогалерея додається.