Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   12 квітня 2018 року заступник начальника відділу комунікацій Т.О. Фольгіна та студенти факультету менеджменту та бізнес-технологій долучились до Дипломатичної зустрічі, яка була присвячена 100-річчю українсько-грузинських дипломатичних відносин та багаторічній «народній дипломатії». Захід організований Грузинським культурно-освітнім центром «Іверія» спільно з Державною службою ветеранів Грузії за підтримки Консульства Грузії в Одесі та управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації.
   Під час дипломатичної зустрічі на тему «Україна-Грузія: духовна місія в світі», було розкрито питання українсько-грузинської співпраці: становлення українсько-грузинських дипломатичних відносин та їх сучасний стан; економічні, культурні, наукові зв'язки України та Грузії; духовна складова українсько-грузинських стосунків та роль національно-культурних товариств у зміцненні українсько-грузинських відносин.
   Відносини між Грузією і Україною мають давні традиції та особливо вони активізувались у XVIII ст., хоча слід зазначити, що через об’єктивні причини ці відносини проявилися переважно у культурно-економічній сфері і не мали міждержавного та політичного характеру. За даними соціологічної групи газети «Джорджіан Таймс» Україна в 1995 році вийшла на перше місце серед держав, найбільш дружніх стосовно Грузії. Але як і багато століть тому, так і тепер головним джерелом розвитку українсько-грузинських відносин є «народна дипломатія», яка непідвладна ні часу, ні політичній кон’юнктурі в Україні та Грузії!
   На заході були присутні представники національно-культурних товариств Одещини та Херсону, представники органів влади та громадських організацій Одеської області, науковці та інші зацікавлені особи.

Фотогалерея додається.