Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Екскурсанти ознайомилися з інфраструктурою порту, роботою нафтового і контейнерного терміналів, побували на причалах з перевалки зернових вантажів, рослинних і тропічних масел, відвідали вільну економічну зону «Порто-Франко.
   Слухачі під час екскурсії дізналися багато цікавої інформації про загальне керівництво портом і контроль за судноплавством в акваторії порту, яке здійснює Одеська філія Державного підприємства «Адміністрація морських портів України».
   Сучасний порт є конгломератом компаній, організацій і фірм різних форм власності, що виконують широкий спектр портових послуг і які співпрацюють між собою на принципах державно-приватного партнерства.
   На території порту здійснюють свою діяльність понад 400 компаній малого і середнього бізнесу. Порт нараховує більше 8 тис.робочих місць.
   Технічні можливості порту дозволяють перевантажувати понад 25 млн. тонн сухих і 25 млн. тонн наливних вантажів на рік. Контейнерні термінали розраховані на перевантаження понад 900 000 TEU на рік. Пасажирський комплекс здатний обслужити до 4 млн. туристів на рік.
   Дуже корисною була інформація про історію виникнення і становлення порту, яку надала Севастьянова Ольга Миколаївна - гід екскурсії, директор Музею Одеського морського порту імені Франца Павловича де Волана, в якому також побували слухачі академії.
   Ознайомлення з роботою містоутворюючого найпотужнішого прибуткового підприємства Одеси – Одеським морським портом - було дуже корисним для практичної підготовки спеціалістів в сфері публічного управління.

Фотогалерея додається.