Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   12 жовтня 2017 році в інституті відбулося перше засідання клубу ІНФОРМАТИК навчально-наукової лабораторії “Інноваційні технології в електронному врядуванні” кафедри електронного урядування та інформаційних систем. Засідання було присвячено обговоренню плану роботи на 2017-2018 навчальний рік та участі у дискусії “Наступна хвиля інновації: як технології змінюють наше життя”. Дискусія проходила у режимі відеоконференції. Модератором дискусії виступив завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем Юрій Пігарєв, а основним доповідачем – GR-директор компанії CFC Consulting, що є партнером Google в Україні Олексій Сивак.
   О. Сивак розповів про нові технології корпорації Google та їх вплив на наше життя, а також про проект “Цифрове перетворення” за допомогою якого відтворюється Україна в Інтернеті. Проект компанії Google покликаний розкрити туристичний та інвестиційний потенціал країни. У компанії кажуть, що такий масштабний проект із “оцифровування” цілих регіонів здійснюють уперше в світі, й долучитися до нього можуть усі охочі. В семи областях України вже завершилося “Цифрове перетворення”: Львівській, Рівненській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Херсонській, Миколаївській та Одеській. Усе почалося 2014 року з гірськолижного курорту «Буковель» на Івано-Франківщині. На картах Google з’явилося понад дві тисячі нових об’єктів і фотосфер, наприклад, популярний серед туристів Тунель кохання біля Клевані на Рівненщині, віртуальні прогулянки соборами, музеями та парками Львова. Для успішного “оцифровування” області потрібна співпраця місцевої влади, громадян та бізнесом. Google надає технічну підтримку, проте ініціатива залишається за місцевими активістами й чиновниками.
   В дискусії взяли участь студенти 1 курсу підготовки бакалаврів за спеціальністю 073 «Менеджмент» та слухачі 1 курсу магістерської підготовки за спеціальністю 073 «Менеджмент» факультету менеджменту та бізнес технологій.
   На при кінці зустрічі було обговорено план роботи клубу ІНФОРМАТИК на 2017-2018 навчальний рік. З пропозиціями виступили: доцент кафедри електронного урядування та інформаційних систем Ірина Макарова з темою “Е-комерція, як складова цифрової економіки”, старший виклад цієї кафедри Олександр Тиховський “Інноваційний потенціал стартапів” (у режимі відеоконференції з учасниками міжрегіонального конкурсу наукових робіт-стартапів “Розумні регіон, місто та навчальний заклад задля життя і розвитку громади” в межах міжнародної програми EGAP “Електронне урядування задля прозорості влади та участі громади” та студентами Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова), студент 3 курсу факультету менеджменту та бізнес технологій Андрій Шаган “Веб-дизайн та веб-картографія” та Юрій Пігарєв “Цифрова економіка та цифрове суспільство”. Усі пропозиції пройшли стисле обговорення та були включені до плану роботи.
Фотогалерея додається.