Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 04 жовтня 2017 року слухачі першого курсу денної форми навчання факультету публічного управління та адміністрування відвідали Одеську національну наукову бібліотеку. Це перша публічна книгозбірня України, відкриття якої поклало початок заснуванню публічних бібліотек в Україні.
   Слухачі отримали можливість ознайомитись з історією бібліотеки, її можливостями, відділами та правилами користування, відвідати просторі читацькі зали та скористатись послугами інтернет-центру.
   Також вони мали можливість оформити безкоштовні читацькі квитки та ознайомитися з інформаційним простором бібліотеки, який допомагатиме їм у подальшому навчанні.
   Величезне зацікавлення у першокурсників викликала виставка книг останніх надходжень сучасних авторів та знайомство з роботою бібліотечного інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку».
   Продовжується цикл семінарів з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Одеської області за темою «Запобігання корупції в органах публічної влади».
   05 жовтня на базі ОРІДУ НАДУ при Президентові України проведено два одноденних семінари для державних службовців територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області та апарату місцевих судів м. Одеси та Одеської області. В рамках зазначених семінарів підвищили кваліфікацію 40 осіб.
   Відкрили роботу семінарів заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Глущенко Вячеслав Миколайович та начальник відділу організації семінарів за державним замовленням управління ПКК ОРІДУ НАДУ при Президентові України Привалова Наталія Володимирівна.
   У своїй промові Глущенко В.М. підкреслив важливість та актуальність підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з питань запобігання проявам корупції в органах публічної влади.
   Привалова Н.В. поінформувала присутніх про освітні послуги, які надаються інститутом щодо отримання вищої освіти в рамках різних навчальних програм.
   В ході семінару проведено заняття з актуальної тематики, а саме: «Механізми подолання корупції через децентралізацію системи публічної влади», «Міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції», «Теоретико-правові основи поняття корупції. Державна політика України у сфері протидії корупції», «Запобігання корупції та етика публічного управління. Громадський контроль як елемент етичної інфраструктури у діяльності органів публічної влади». Заняття провели викладачі інституту, а саме: завідувач кафедри глобалістики, євроінтеграції та управління національною безпекою, кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України Кривцова В.М.; професор кафедри публічного управління та регіоналістики, доктор наук з державного управління Саханєнко С.Є.; доцент кафедри публічного управління та регіоналістики, кандидат філософських наук Оганісян М.С.; завідувач кафедри української та іноземних мов, кандидат наук з державного управління, доцент Колісніченко Н.М., старший викладач кафедри державознавства і права Долгіх Н.П.
   Заняття проводилися в окремих групах, що дозволило викладачам диференційовано викласти навчальний матеріали та відповісти на численні питання слухачів.
   Під час підведення підсумків роботи семінару заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Глущенко В.М. подякував керівництву інституту за високий рівень організації та проведення семінарів, відзначив професіоналізм викладачів, задіяних у проведенні занять, привітав учасників семінару з прийдешнім професійним святом Днем юриста України та вручив сертифікати про підвищення кваліфікації.
   Після завершення навчання до книги відгуків та пропозицій відділу організації семінарів за державним замовлення управління ПКК (начальник Привалова Н.В.) було внесено наступний запис:

   «…Заняття пройшли на високому професійному рівні та стали корисними представникам судової гілки влади. Отриманні знання будуть сприяти підвищенню рівня етики публічної роботи в суді та подолання корупції.
Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

З повагою,
Заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області
Глущенко Вячеслав Миколайович»
Фотогалерея додається.