Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   За доброю традицією, весь колектив інституту привітав ветеранів Другої світової війни та учасників бойових дій у мирний час із 72-ю річницею перемоги над нацизмом у Другої світовій війні, та вшанував пам`ять загиблих.
   Захід розпочався із гучних оплесків, під які гордо крокували наші мужні ветерани до святкової зали. Очолював славетний загін ветеранів справжній герой, чоловік з великим серцем, непохитною вірою у наше майбутнє, моральний авторитет нашого колективу – Яків Андрійович Савченко, кавалер трьох орденів «Червона зірка», орденів «Вітчизняної Війни» І та ІІ ступенів, «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, медалей «За оборону Одеси», «За звільнення Варшави», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною», доцент та кандидат історичних наук. Слідом за ним йшли учасники трудового фронту Другої світової війни, Марцинковска Людмила Іванівна, Похиленко Ніна Григорівна, Степанов Олександр Іванович; та учасники бойових дій у мирний час: Діуца Іван Володимирович, Мунтян Іван Григорович, Сверкунов Анатолій Дмиторвич, Светлічний Володимир Іванович, Фільов Володимир Матвійович.
   Директор інституту Іжа Микола Михайлович привітав ветеранів та гостей заходу. Його слова були сповнені повагою та щирою любов’ю до ветеранів. Він зазначив, що серед слухачів та студентів нашого інституту є люди, що мужньо боронять кордони України в цей важкий час.
   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять загиблих воїнів, у тому числі - випускника інституту 2012 року Євгена Герасевича.
   Усім присутнім випала велика честь, ажде їх вітав безпосередній учасник Другої Світової війни, учасник оборони та визволення Одеси, штурму Берліна - Яків Андрійович Савченко! Його промова зворушила серце, кожне слово якої слухали, затамувавши подих.
   Незабутній виступ, підготовлений силами Центру культури слухачів та студентів інституту залишиться у наших серцях ще на довгий час. Але це найменше, що ми можемо зробити, щоб виразити свою повагу та подяку ветеранам, на чию долю випали суворі випробування Другої світової війни, хто ризикуючи життям з гідністю та мужністю захищав Батьківщину.