Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Завідувач сектору організаційної та виховної роботи Фольгіна Тетяна Олександрівна взяла участь у IІI Форумі енергоефективного партнерства «Енергетичний менеджмент: досвід кращих».
   До Форуму долучилися близько 600 осіб з усіх регіонів України, зокрема керівництво облдержадміністрацій та обласних рад, міські голови, енергоменеджери, представники ОСББ, профільних громадських організацій, міжнародні проекти, ЕСКО компанії та представники промислових підприємств.
   Особисто учасників заходу привітали Геннадій Григорович Зубко - Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Сергій Дмитрович САВЧУК - Голова Держенергоефективності., який під час вітальної промови наголосив, що одним з пріоритетів України на цей рік – запровадження енергетичного менеджменту у бюджетних установах, яких в Україні на сьогодні 78 тис. Усі вони понад міру використовують енергоресурси, на оплату яких витрачаються мільйони гривень бюджетних коштів. Реалізація заходів з енергоменеджменту (а це можливість управляти енергетичними потоками) дозволяє до 20% зменшити енергоспоживання без капітальних інвестицій».
   Ключові теми Форуму:

   - Енергоменеджмент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень;
   - Енергосервіс в бюджетній сфері: повернення ЕСКО-інвестицій-2016, перші заощадження у бюджеті-2017. Приріст попиту на ЕСКО-договори від влади та інвесторів;
   - Енергосервіс в житловій сфері: вигоди будинків і ризики інвесторів. Необхідні передумови та потенційні бар’єри для національного поширення пілотних проектів у 2017 році;
   - Сучасні інструменти підвищення енергоефективності в промисловості: енергоменеджмент та фінансові стимули і санкції.
   Енергоменеджмент допомагає формувати системну енергетичну політику, оскільки включає моніторинг, контроль та оптимізацію постачання й використання енергії. Його метою є скорочення витрат на енергію, забезпечення достатнього постачання енергії і надання високоякісних енергетичних послуг, таких як освітлення та опалення. Серед значних переваг впровадження системи енергоменеджменту – заощадження бюджетних коштів, підвищення ефективності використання енергоресурсів і підтримка місцевої економіки».

Фотогалерея додається.