Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу були під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі діти України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Осінь–зима 2013–2014 років у нашій державі були дуже неспокійними і залишаться в історії, насамперед, масовими акціями протесту на майдані Незалежності у Києві з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Цей день назавжди увійде в новітню історію України як день скорботи. Масовий розстріл активістів Майдану на вулиці Інститутській – в самому центрі Києва – шокував весь світ. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею». За даними Генеральної прокуратури України, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.
Герої Небесної Сотні – це люди, які стали символом гідності, кожен з яких виявив громадянську мужність, патріотизм, повставши проти насильства і несправедливості, віддавши життя за оновлену Україну. Серед них були прекрасні сім’янини, добрі господарі, майстри, які вже збудували садиби, народили дітей та понад усе любили Україну. Юнаки Небесної сотні – це мрійники, інтелектуали, що активно листувались в соцмережах, бували за кордоном, любили мандрувати Україною й мали реальні проекти та плани.
Небесня Сотня – цей сайт присвячений Героям Небесної Сотні, які повстали проти насилля, несправедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Вічна пам'ять героям! Історії для цього сайту писали українські журналісти. Писали для того, щоб герої Небесної Сотні оживали тут... Писали, аби розповісти, чим жили ці «воїни світла». Що любили. У що вірили. За що стояли на Майдані.
Подвиг сучасних героїв має назавжди залишитися у пам’яті українського народу. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні!