Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




31 січня, відповідно до програми візиту, представники інституту були запрошені на круглий стіл «Публічне адміністрування в Україні та Румунії». З румунського боку участь у заході взяли: декан факультету економіки та бізнес адміністрування професор Діну Аірінеї, заступник декана з міжнародних зв’язків д-р Богдан Зуграву, завідувач Кафедри фінансів та публічного адміністрування професор Овідіу Стойка та викладачі кафедри. Професор Аірінеї тепло привітав делегацію, розповів про Університет Александру Іоан Куза та представив діяльність свого факультету, який налічує близька 7000 студентів і є найбільшим серед 15 факультетів університету. Члени української делегації також тепло подякували за можливість відвідати університет та передали найкращі побажання та сподівання на подальший розвиток співпраці від імені керівництва ОРІДУ НАДУ при Президентові України. А.П. Маєв виступив з презентацією щодо особливостей підготовки державних службовців у нашій державі та основних напрямків діяльності навчального закладу.
Також 31 січня відбулася зустріч делегації з директором школи докторантів економіки та бізнес адміністрування професором Адріаною Продан. З української сторони професор Е.В. Мамонтова виступила з доповіддю щодо наукових досліджень та підготовки наукових кадрів у нашому інституті. У свою чергу професор Продан детально розповіла про систему підготовки науковців в університеті, захист дисертацій та механізм контролю успішності докторантів. Цікавим виявилося спілкування з молодими науковцями румунського закладу, які також були запрошені на зустріч і розповіли про свою мотивацію щодо навчання, процес підготовки, відносини з науковими керівниками.
01 лютого представники інституту в рамках робочої зустрічі з керівництвом та викладачами факультету обговорили конкретні напрямки двосторонньої співпраці у 2017 році. Зокрема, румунські колеги детально презентували наукові видання факультету та запросили українських колег публікувати у них свої наукові праці. Також було досягнуто домовленості щодо запрошення представників сторін до участі у міжнародних конференціях, які відбуватимуться у Яссах та Одесі, обговорено можливість спільної участі у міжнародних проектах та інші напрямки співробітництва.
У цей же день представники інституту мали можливість поспілкуватися з активістами студентської ліги факультету. У ході зустрічі Ю.В. Євстюніна презентувала румунським студентам діяльність студентського самоврядування в ОРІДУ НАДУ при Президентові України. У свою чергу віце-голова студентської ліги Магдалена Флоря розповіла про роботу своєї організації, питання які вона вирішує, процедуру обрання її керівництва, студентські проекти. Було досягнуто домовленості щодо налагодження співробітництва між студентами закладів - партнерів.
Також під час перебування в Яссах представники інституту зустрілися з заступником декану факультету філософії та соціально-політичних наук, професором Георге Поеде. Цей факультет, що був утворений у 1860 році, є одних з найстаріших в університеті. У ході розмови професор Поеде отримав інформацію про підготовку управлінських кадрів в ОРІДУ НАДУ при Президентові України та висловив готовність до налагодження двосторонньої співпраці.
У рамках культурної програми візиту для делегації інституту було організовано екскурсію до музею Університету Александру Іоан Куза, який містить цікаву експозицію, що представляє історію м. Ясси та Східної Румунії, починаючи з найдавніших часів та найцікавіші моменти розвитку університету.
Фотогалерея додається.