Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




У Вінниці відбулась презентація програми "U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" за участі Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнеса Гана, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко та програмного директор Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ Андреаса фон Шумана. Офіційний старт програми та презентація її основних положень відбулись за участі голів обласних державних адміністрацій 18 регіонів України, представників об’єднаних територіальних громад та координаторів регіональних офісів реформ, а також представники різних міжнародних організацій, які працюють по проектах міжнародної технічної допомоги для України.
Також захід відвідала аспірант кафедри Європейської Інтеграції Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Катерина Сільницька.
Під час презентації була визначена основна мета програми, а саме допомога у створенні багаторівневого управління, яке буде базуватися на принципах прозорості, підзвітності та адаптивності до потреб населення. Зазначена програма складається з двох основних компонентів: підвищення рівня інституційного розвитку органів влади на всіх рівнях для ефективної реалізації децентралізації та регіональної політики; створення Центрів надання адміністративних послуг та забезпечення участі громадян та їхніх добровільних об’єднань у розвитку регіонів.
Програма U-LEAD з Європою спільно фінансується Європейським Союзом та країнами-членами, а саме Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією, з метою підтримки українського уряду у впровадженні важливої реформи децентралізації в Україні. Виконавці програми: Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ) ГмбХ, Шведське агентство з питань міжнародного співробітництва і розвитку (SIDA). Термін реалізації цією програми 2016-2020 рр.
Фотогалерея додається.