Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)





31 серпня 2016 року Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук представив колективу новопризначеного президента Національної академії державного управління при Президентові України – Василя Степановича Куйбіду, який призначений Указом Президента України від 31 серпня 2016 року № 375/2016 «Про деякі питання Національної академії державного управління при Президентові України».
Представляючи очільника навчального закладу, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України акцентував на місії Національної академії у системі підготовки, перепідготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців і окреслив головні завдання, які ставить перед Національною академією Президент України Петро Порошенко.
У сучасних умовах реформування державної служби та державного управління Національна академія, за словами Віталія Ковальчука, повинна стати центром, в якому акумулюється зміст реформи державного управління.
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України акцентував на необхідності покращення якості підготовки фахівців з державного управління, а також поглибленні змісту наукових досліджень.
Як голова Наглядової ради Національної академії державного управління при Президентові України і випускник Національної академії Віталій Ковальчук висловив сподівання, що Національна академія стане престижним вищим навчальним закладом, в якому формуватиметься майбутня політична еліта.
Василь Куйбіда подякував Главі держави за довіру та призначення його президентом Національної академії. «Для мене – це велика честь і велика відповідальність. Сподіваюсь, що спільними зусиллями колективу ми зможемо виконати всі завдання, які поставив Президент України», – акцентував президент академії.
Довідково: Василь Степанович Куйбіда – кандидат фізико-математичних наук, кандидат юридичних наук, доктор наук з державного управління (2004), професор. Заслужений юрист України (2003).
23 роки професійної і громадської діяльності Василя Степановича пов’язані з Національною академією. У 1993 – 1994 роках навчався в Інституті державного управління і самоврядування при Кабінеті Міністрів України за спеціальністю «Державне управління». У 2004 році захистив докторську дисертацію та отримав ступінь доктора наук з державного управління. З січня 2008 року – професор кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом.
Має великий досвід керівної та політичної діяльності, у тому числі з 1994 р. по 2002 р. працював Львівським міським головою, з 2007 р. по 2010 р. – Міністром регіонального розвитку та будівництва України, був народним депутатом України 5-го та 6-го скликань.
Василь Куйбіда – відомий вчений у галузі науки “Державне управління”. Має понад 200 публікацій наукового та навчально-методичного характеру. Член спеціалізованої вченої ради К 35.860.01 Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України з захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління. Почесний доктор Львівського національного університету ім. І. Франка (2000), почесний доктор філософії Українського вільного університету (1999, м. Мюнхен), почесний доктор Львівської академії мистецтв (2002), почесний професор Міжнародної кадрової академії (1998), професор соціально-економічної Вищої школи (2003, м. Варшава). Здійснює наукове керівництво й консультування з підготовки кандидатських та докторських дисертацій.
Займається активною громадською діяльністю. З 2000 року є Президентом Всеукраїнської асоціації магістрів державного управління. Голова української делегації в Конгресі місцевих і регіональних влад Європи, віце-президент Конгресу і член бюро (2000-2002); член Комісії з підготовки змін до Конституції України та інших законопроектів (2000-2002); член Національної комісії ЮНЕСКО (1998-2002); член Національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів та місцевого самоврядування (2000-2002); голова консультативної ради Асоціації міст України (2003-2007); член правління Фонду сприяння місцевому самоврядуванню при Президентові України (2003-2006); віце-президент Спілки лідерів місцевих і регіональних влад України (2000-т.ч.); з 2012 р. – голова Народного Руху України.
Фотогалерея додається.