Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




Коротка довідка
про
16 Українську конференцію з космічних досліджень


Конференція проводиться щорічно за сприяння Державного космічного агентства України та Національної академії наук. Організатором виступає Інститут космічних досліджень НАНУ-ДКАУ. До 2013 року конференції проходили на базі Національного центру управління та використання космічних засобів в Євпаторії, у 2014 на базі Інституту Електронної фізики НАНУ (Ужгород), з 2015 року в Одесі.
Тематика конференції охоплює розділи космічних досліджень, які виконуються в межах Загальнодержавної космічної програми, програми космічних досліджень НАНУ, ініціативних робіт та дослідницьких грантів за міжнародними проектами. На 16 конференції працюють наступні секції:
• Дослідження ближнього космосу (в тому числі Сонця, сонячно-земних зв’язків, магнітосфери, іоносфери)
• Космічна біологія, медицина і науки про мікрогравітацію
• Астрофізичні та космологічні дослідження
• Прилади, матеріали та технології для космічних досліджень
• Космічні апарати та системи для космічних досліджень
• Спостереження Землі з космосу

В конференції 2016 року беруть участь більше 220 фахівців з 66 організацій України та 8 інших країн (Білорусь, Болгарія, Грузія, Ізраїль, Казахстан, Латвія, Польща, Росія). Зокрема представлені провідні вчені інститутів НАН України (ГАО, Інститути космічних досліджень, технічної механіки, матеріалознавства, ботаніки, геофізики, біохімії, теоретичної фізики тощо), підприємств космічної галузі (Державне підприємство "Конструкторське бюро «Південне» ,«Об'єднання Комунар», Казенне підприємство спеціального приладобудування "Арсенал"), національні університети Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Львова, Ужгорода, Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського "ХАІ", Національного авіаційний університет,Національні технічні університети Києва, Харкова, Одеси,Тернополя, Львівська політехніка, представники астрономічних обсерваторій та галузевих інститутів. Участь в роботі конференції беруть представники Державного космічного агентства.
Робота конференції передбачає запрошені оглядові доповіді провідних вчених, пленарні та секційні доповіді, а також стендові презентації. Під час конференції відбудуться круглі столи з актуальних проблем (пріоритети космічних досліджень у розроблюваних космічних програмах на найближчі 5 років, освітня програма проекту ІОНОСАТ), а також робочі наради по супутниковим проектам «Іоносат-Мікро» та «АЕРОЗОЛЬ». Передбачається презентація періодичного видання «Космічні дослідження в Україні у 2014-2016 роках» - звіт України до міжнародної організації COSPAR.
Фотогалерея додається.