Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   З 18 по 22 квітня 2016 року делегація ОРІДУ НАДУ при Президентові України у склад 11 осіб брала участь у навчальному семінарі «Державне управління в Польщі – завдання та обов’язки», який був організований та проведений на базі Національної школи публічної адміністрації (KSAP, м. Варшава, Республіка Польща) за підтримки польсько-американського фонду свободи. До складу делегації увійшли доцент кафедри європейської інтеграції Кадук Н.І., аспіранти Куспляк Г.І. та Кубрак О.О., та слухачі 1 курсу денної форми навчання факультету державного управління Бондаренко Ю.В., Василишин С.В., Марченко К.Г., Паламарчук Є.О., Ратько Л.А., Рогульський О.І., Рябоконь С.М. та Семенюк Г.А.
   Протягом навчального семінару була надана можливість детально познайомитися із системою державного управління та місцевого самоврядування в Республіці Польща, дослідити досвід децентралізації у цій державі, ознайомитися з антикорупційною політикою, а також із можливостями залучення структурних фондів ЄС для розвитку регіонів Польщі. Окремо була приділена увага вивченню польського досвіду системи підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців.
   Крім того, учасники делегації відвідали Сейм Республіки Польща, Президентський палац, Міністерство економічного розвитку Польщі, а також Фонд солідарності, який займається координацією програм підтримки демократії а країнах пострадянського простору.
   По завершенню навчання було проведено оцінювання та всі учасники семінару отримали відповідні сертифікати.
   Національна школа публічної адміністрації, створена урядом Тадеуша Мазовєцкого в травні 1990 року, після початку трансформації державного ладу, відіграла важливу роль в реформах публічної адміністрації та побудові незалежної і професійної цивільної служби в демократичній Польщі. Перша створена установа такого типу в державах колишнього комуністичного блоку.
   Місією Національної школи публічної адміністрації є формування і підготовка до публічної служби службовців та кадрів вищих щаблів влади для адміністрації Республіки Польщі.
   Слід відзначити, що міжнародна співпраця KSAP – це чисельні навчальні проекти для представників публічної адміністрації інших держав, тому зазначений навчальний семінар був проведений в контексті реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Національною школою державного управління (KSAP, м. Варшава) та Одеським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України, підписаного у 2015 році і спрямованого на освітню та наукову співпрацю в галузі підготовки і підвищення кваліфікації управлінських кадрів. /table>


Фотогалерея додається.