Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



    В період з 29 липня по 12 червня 2014 року група представників ОРІДУ НАДУ при Президентові України взяла участь в міжнародній навчальній програмі з підтримки демократії в Україні "Літня школа економіки та права", яка проходила в Німеччині (м. Берлін). Учасниками програми стали 25 українських молодих фахівця з Києва, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя та Одеси, що були відібрані на конкурсних засадах. Обов'язковими умовами для участі у програмі було добре володіння англійською мовою, оскільки всі заходи проводились виключно англійською.
   У церемонії відкриття школи взяв участь Радник-посланник, заступник керівника місії Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина Д. Шевченко, який у вітальному слові відзначив актуальність проведення заходу у контексті надзвичайно загостреної політичної ситуації в Україні.
   В рамках навчальної програми в м. Берлін представники ОРІДУ:
   - ознайомились на практиці з роботою Адміністративного суду Берліну та були присутні на публічному слуханні у справі з візового питання;
   - відвідали суспільну організацію з надання притулку та захисту прав емігрантів, взяли участь в інтерактивній бесіді з представниками відповідних служб з міграційних питань;
   - відвідали Бундестаг та Бундесрат;
   - ознайомились зі структурою та повноваженнями поліції Берліну;
   - прослухали лекції з питань місцевого самоврядування, приватно-публічного партнерства в Німеччині, європейського права, електронного врядування, принципів та форм реалізації адміністративного права Німеччини, структури та правового регулювання державної служби в цій країні, а також проблем підзвітності державних службовців.
   По закінченні міжнародної навчальної програми всім учасникам були вручені сертифікати та записані всі лекційні матеріали на електронні носії.



Фотогалерея додається.