Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Програмою візиту було передбачено відвідування європейських міст - Ополє, Краків (Польща), Дрезден (Німеччина), Париж (Франція), Прага (Чехія). Учасниками проекту стали О.Богатенко, І.Волохата, Н.Жуматій, К.Кіосак, І.Ткач. Мета візиту - ознайомлення з мовою та культурою країн Європи, здобутками європейської демократії, європейською системою освіти та обмін досвідом.
   Подорож розпочалася зі Львова, де була проведена екскурсія по визначним місцям західної перлини України. На польській землі першим представників інституту зустрів керівник проекту, співробітник Вищої школи управління та адміністрації С.Кейзер. Для ознайомлення з польською культурою була організована екскурсія по Ополє та Кракову. Cлухачі інституту відвідали Вищу школу Управління та Адміністрації м.Ополю, де ознайомились з можливістю навчання та стажування у вищих навчальних закладах країн Європи, зокрема Польщі, прослухали лекції з питань місцевого самоврядування та європейського права та пройшли курс з вивчення польської мови.
   Приємною несподіванкою стало відвідування Опольського зоопарку, що вразив своєю красою, надзвичайним ландшафтним дизайном та різноманітністю представлених видів тварин.
   Дрезден найбільше запам'ятався слухачам інституту відвідуванням Дрезденської картинної галереї (Галереї старих майстрів) - всесвітньо відомого зібрання картин від Відродження до бароко і класицизму.
   Під час перебування в Парижі представники інституту мали можливість прогулятися Марсовим полем до славнозвісної Ейфелевої вежі, відвідати музей парфумiв "Фрагонар", а також побувати в одному із найвідоміших художніх музеїв світу - Луврі.
   Наступною зупинкою була столиця Чехії, де слухачі інституту здійснили прогулянку по Празькому граду, побачили середньовічний астрономічний годинник на Старомістській площі, Собор Святого Віта, а також мали можливість загадати бажання біля скульптури Святого Яна Непомуцького, що знаходиться на найстарішому у Празі Карловому мосту.
   Не залишив байдужим і Краків, який по праву вважається одним із найкрасивіших міст Європи й культурною столицею Польщі. Представники інституту скористалися нагодою оцінити найвизначнішу пам'ятку міста - величний Вавельський замок на пагорбі над Віслою, а також прогулятися вуличками Старого міста та Ринковою площою - однією з найбільших площ Європи.



Фотогалерея додається.