Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   27 жовтня 2017 року в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція за міжнародної участі «Реформування публічного управління: теорія, практика, міжнародний досвід».
   Робота конференції була скерована на вироблення пропозицій щодо реалізації Законів України «Про державну службу», «Про вищу освіту», «Про інноваційну діяльність», «Про наукову та науково-технічну діяльність», Указів Президента України, Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», Стратегії реформування державного управління України на 2016 – 2020 роки, Стратегії розвитку Національної академії державного управління при Президентові України на 2017 – 2021 роки, а також Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
   У науковому заході взяли участь представники органів публічної влади, Центрів підвищення кваліфікації кадрів Півдня України, науковці з вітчизняних вишів, які здійснюють підготовку публічних службовців та закордонних вищих навчальних закладів з Молдови, Німеччини, Румунії.
   Відкриваючи роботу науково-практичної конференції, директор інституту Микола Іжа акцентував увагу на важливості обговорення проблематики ефективного використання людського капіталу та кадрового потенціалу суспільства, підготовці нової генерації фахівців для роботи в різних галузях публічного адміністрування.
   З вітальним словом до учасників заходу звернулися: Володимир Клюцевський, керівник апарату Херсонської обласної державної адміністрації; Олег Балан, ректор Академії публічного управління Республіки Молдова; Хольгер Франке, професор університету прикладних наук державного управління, поліції та права землі Мекленбург–Передня Померанія (м. Гюстров, ФРН).
   У рамках конференції було проведено панельну дискусію з актуальних питань децентралізації влади, реформування місцевого самоврядування та кадрового забезпечення органів публічної влади. Модератор дискусії – Сєргєй Саханєнко, професор кафедри публічного управління та регіоналістики інституту – представив доповідь «Політика децентралізації: від 2d матриці до матриці 3d та далі…». У панельній дискусії також з доповідями виступили:
   Сергій Гриневецький, народний депутат України ІІІ, VI та VII скликань – «Государственная региональная политика: есть ли выход из замкнутого круга?»;Аурел Симботяну, проректор з наукової роботи Академії публічного управління Республіки Молдова – «Стратегические основы реформы публичного управления Республики Молдова»;Олеся Голинська, доцент кафедри економічної та фінансової політики інституту, доцент – «Новації вітчизняної бюджетної системи та перспективи розвитку місцевих бюджетів – 2018»; Хольгер Франке, професор університету прикладних наук державного управління, поліції та права землі Мекленбург-Передня Померанія, м. Гюстров, ФРН – «Підготовка державних службовців Німеччини на прикладі федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія»;Світлана Липовська, начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України –«Професіоналізація служби в органах місцевого самоврядування».
   Після панельної дискусії роботу було продовжено у 10 секціях для обговорення розвитку системи регіонального управління в умовах децентралізації, суспільно-політичного та економічного розвитку регіонів, сучасних інтеграційних процесів, інноваційних технологій в електронному управлінні, проектно-орієнтованого публічного управління, реформування системи професійного навчання публічних службовців, правових аспектів та сучасних інструментів менеджменту в публічному управлінні.
   Результати роботи науково-практичної конференції висвітлено у збірнику матеріалів, а електронну версію – розміщено на сайті інституту.
   За підсумками загальної роботи конференції, а також низки наукових дискусій з актуальних питань реформування публічного управління було ухвалено конструктивні рекомендації, які стануть в нагоді органам влади для ефективного провадження їхньої практичної діяльності.
Фотогалерея додається.