Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   26-27 листопада 2015 року в великому конференц-залі готелю «Лондонська» було проведено Міжнародну конференцію «Вибори відбулися. Що далі?», яку організував Фонд Ганса Зайделя (представництво в Україні).
   В конференції взяли участь 70 осіб: представники Фонду Ганса Зайделя; представники Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні; баварські експерти з питань місцевого самоврядування; представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; представники Одеської облдержадміністрації та облради; представники Одеської міської ради; найактивніші та найбільш успішні учасники проектів Фонду Ганса Зайделя - міські та селищні голови з Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської, Івано-Франківської, Вінницької та Тернопільської областей; представники Дніпропетровського та Одеського регіональних інститутів державного управління Національної академії державного управління при Президентові України; директори окремих обласних центрів підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування; представники ГО «Інститут врядування» та громадських організації з Львівської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Вінницької областей.
   Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України представляли: директор М.М. Іжа, начальник управління підвищення кваліфікації кадрів
   С.О. Липовська та декан факультету менеджменту Ю.В. Євстюніна. Учасники конференції з цікавістю слухали емоційну та змістовну промову М.М. Іжі.
   У жовтні в Україні відбулися вибори до місцевих органів влади за новим законом. У результаті виборів хтось залишився на посадах голів міст і селищ ще на одну каденцію, а хтось змушений шукати нові місця праці. Українська практика врядування свідчить про те, що разом зі зміною голови міста чи селища змінюється більшість персоналу місцевих рад, а до управління залучаються нові люди, які не мають практичного досвіду з публічного управління. Зазвичай, досвід попередників не береться до уваги, вони не залучаються до управління у якості радників чи експертів, губиться великий масив напрацювань з розвитку територій та громад. Щоразу нові керівники розпочинають свою діяльність з "чистого аркушу", у результаті громада втрачає поступ до підвищення якості життя, економічного, екологічного та соціального розвитку.
   Надзвичайно важливим є надання консультаційної допомоги у вигляді наставництва новообраним міським і селищним головам з боку успішних діючих керівників, які виграли вибори. Значні резерви підвищення ефективності місцевого самоврядування є у залученні громадян до управління територією; кооперації громадських організацій, волонтерів і підприємців з адміністрацією міст і селищ для реалізації проектів розвитку; контролі громадськості за плануванням, діяльністю та бюджетом міських і селищних рад; підвищенні якості комунікацій.
   Нові проблеми і можливості відкриваються перед органами місцевого самоврядування у зв'язку з децентралізацією влади та об'єднанням громад. Після виборів багато громад почнуть функціонувати у новому форматі. Досвіду роботи в нових умовах у них немає, їм потрібні успішні аналоги та корисні поради.
   Всі ці теми були предметом детального обговорення на Українсько- німецький конференції у м. Одесі.
Фотогалерея додається.