Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



З 17 жовтня по 03 листопада 2015 року слухачі денної форми навчання факультету державного управління ОРІДУ НАДУ при Президентові України Саламаха Галина, Булаєвська Ольга та Зубачевська Наталія взяли участь у навчальному візиті до м. Гюстров, на запрошення Вищої школи державного управління, поліції та права (FHoVPR) федеральної землі Макленбург – Передня Померанія (ФРН).
Під час перебування у Федеративній Республіці Німеччина слухачі ознайомилися з роботою Вищої школи, організацією навчального процесу, структурою навчання, діяльністю органів публічної влади. За планом проходження стажування вони відвідували заняття у навчальному закладі, тренінги з практико-орієнтованого навчання, зустрічі з представниками Вищої школи. Крім того слухачі інституту стали учасниками вступної кампанії, де разом з німецькими абітурієнтами, з метою набуття практичного досвіду складали вступні іспити за напрямком підготовки професійної поліції.
Також українські стажери разом з представником Вищої школи пані Хорх відвідали «ярмарку професій» у місті Грайфсвальд, що регулярно проводиться навчальними закладами для профільного орієнтування школярів та молоді. На ярмарці були представлені навчальні заклади різного профілю: інженерні, гуманітарні, будівельні, з підготовки поліції, спеціалістів державного та комунального управління, у тому числі й FHoVPR та ін. Абітурієнти цікавилися умовами вступу до навчальних закладів, процесом навчання, а також можливостями професійного та кар’єрного зростання у майбутньому.
Наталя Зубачевська під час проходження практики в Організації будівництва та експлуатації об'єктів нерухомості федеральної землі Макленбург – Передня Померанія (ФРН), мала можливість ознайомитись з особливостями роботи німецького органу публічної влади, його структурою та специфікою.
Дуже цікавою була навчальна поїздка до столиці міста Берлін разом із німецькими студентами факультету загального управління та представником Вищої школи доктором Хольгером Франке. Під час поїздки її учасники відвідали Державне Представництво землі Мекленбург-Передня Померанія у Федеральному уряді в Берліні. Слухачі ознайомились з історією виникнення Представництва, структурою, організаційною роботою, основними завданнями, а також процесом проходження практики студентами-магістрами загального управління в органах публічної влади ФРН.
У вільний від навчання час, слухачі відвідали німецькі міста: Шверін, Росток та Вандермюнде, де були надзвичайно вражені історичними та архітектурними пам’ятками.
Усі заходи, в яких брали участь слухачі інституту, відбувалися німецькою мовою, а отже достатній рівень володіння нею був необхідною умовою для отримання запрошення до німецького навчального закладу. Навчальний візит до м. Гюстров видався дуже цікавим, насиченим та практично корисним. За його результатами було підготовлено презентацію, яку представлено під час «Мовного клубу» кафедри української та іноземних мов.
Фотогалерея додається.