Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


   За словами організаторів, учасниками Форуму є близько 150 учасників з України Німеччини та Польщі. Захід проходив у "даоському форматі", коли між його учасниками та виступаючими немає перешкоди у вигляді столу на трибуні. Форум став своєрідною площадкою, де молодь мала змогу почути конкретні практичні поради, щодо започаткування неурядової організації, мати доступ до грантових програм та дізнатись, які теми сьогодні на часі; отримати відповіді на питання мобільності та освіти в Європі, європейської інтеграції України, економічного співробітництва, візових питань і міжнародних стипендії. Також учасники обговорили тему зміни клімату, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Європейська та українська молодь під час Форуму поспілкувалась із фахівцями з німецько-польської та польсько-української історії з питань історичного примирення.
   Також програма Форуму була насичена розважальною програмою, яка мала на меті ще більше здружити та розважити молодь із Німеччини, Польщі та України. Зокрема було проведено квест між учасниками Форуму та футбольні матчі із представниками міської ради Вінниці, дівочою командою та працівниками ювелірного підприємства "Діадема". Відкритістю до спілкування навіть у неформальній обстановці було те, що представники посольств Німеччини та Польщі разом із учасниками Форуму бігали по місту та виконували завдання,які були передбачені у квесті. Також по закінченні квесту та футбольних матчів, у яких до речі команда Форуму перемогла у двох із трьох матчів, для учасників форуму у одному із ресторанів Вінниці грали гурти "Собаки в космосі" та місцеві гурти.
   Останній день Форуму був підсумковим. Було нагороджено команди- переможниці у квесті та кращих гравців футбольної команди Форуму.
   Програма Форуму була дуже насиченою як офіційним,так і неформальним спілкуванням між його учасниками та спікерами. Можливості, отримані під час Форуму були безмежними. Перш за все це обговорення тих актуальних питань, які сьогодні турбують не лише Україну, але й Європу. По-друге це обмін інформацією щодо участі у різноманітних волонтерських програмах, стипендіальних програмах, реалізації проектів. По-третє, це спілкування із молоддю Німеччини, Польщі та України, отримання нових контактів та можливостей для реалізації спільних заходів і проектів в майбутньому.

Фотогалерея додається.